9564 latausta vuorokaudessa

7558 artikkelia

2023/10/30

Suomen pääministeri Petteri Orpo on kertonut, että neuvottelut Euroopan unionin ja Ukrainan välillä EU:n jäsenyydestä voivat alkaa jo joulukuussa. Tämä ilmoitus tehtiin Ylen mukaan.

“Minun mielestäni Ukraina on edistynyt merkittävästi täyttäessään sille asetetut vaatimukset”, totesi Orpo viitaten Ukrainan mahdolliseen liittymiseen Euroopan unioniin.

Suomen hallituksen johtaja lisäsi, että viikon kuluessa laaditaan raportti siitä, miten ehdokasmaat ovat edenneet liittymiskriteerien täyttämisessä.

Päätös siitä, käynnistetäänkö viralliset jäsenyysneuvottelut Ukrainan kanssa, odotetaan tehtävän Euroopan unionin johtajien huippukokouksessa 14.–15. joulukuuta, kertoo Reuters.

Liittymisprosessin osana Kiova:lle on asetettu seitsemän kriteeriä, joiden täyttämisen tulee olla valmis jotta edellytys jäsenyysneuvottelujen aloittamiselle on mahdollinen.

Euroopan ja euroatlanttisen integraation varapääministeri Olha Stefanishyna ilmoitti syyskuussa, että Ukraina oli jo “täyttänyt EU:n suositukset tarvittavasta lainsäädäntötyöstä oikeus- ja mediasfääreillä”. Hän lisäsi, että uudistukset muilla aloilla ovat edelleen käynnissä.

Ukraina haki virallisesti EU-jäsenyyttä viime vuoden helmikuussa ja sai ehdokasmaan aseman kesäkuussa edellisvuonna.


Satunnainen:


Vastaavia: