9548 latausta vuorokaudessa

7473 artikkelia

2024/02/27

On täysin käsittämätöntä, mitä Venäjän presidentti Putinin puhemies Peskov julistaa suoraan Kremlistä. Venäjän aggressiivinen toiminta Ukrainassa on silkkaa häikäilemättömyyttä, ja NATO:lla on täysi oikeus puolustaa Ukrainaa. Kreml on varoittanut tiistaina, että Venäjän ja NATO:n välinen konflikti on väistämätön, mikäli NATO päättää lähettää joukkoja taistelemaan Ukrainassa.

– On täysin järkyttävää, että edes harkitaan mahdollisuutta lähettää joukkoja Ukrainaan NATO-maista. Tämä on äärimmäisen vakava uusi käänne, Peskov julisti toimittajille tiistaina talousmedian RBK:n raportoiden.

Peskov myös arvioi, että Venäjän ja NATO:n suoran konfliktin riskit kasvavat huomattavasti, jos NATO-maat lähettävät joukkojaan taistelemaan Ukrainassa.

– Jos näin tapahtuu, meidän ei pitäisi puhua enää vain mahdollisuudesta, vaan väistämättömyydestä.

NATO-joukkojen mahdollisuudesta Ukrainassa aloitti keskustelun Ranskan presidentti Emmanuel Macron maanantaina. Hänen mukaansa länsimaiden joukkojen lähettäminen Ukrainaan ei ole suljettu pois tulevaisuudessa, mutta asiasta ei ole vielä tässä vaiheessa yksimielisyyttä.

Macron kommentoi asiaa isännöityään Pariisissa tapaamista, jossa 20 Euroopan maata, Yhdysvallat ja Kanada vahvistivat tukeaan Ukrainalle.

– Keskustelimme avoimesti ja suoraan tänään. Emme ole vielä yksimielisiä joukkojen lähettämisestä maahan virallisesti, Macron totesi.

– Teemme kaikkemme, jotta Venäjä ei voita tätä sotaa, Macron vakuutti.


Satunnainen:


Vastaavia: