10026 latausta vuorokaudessa

8086 artikkelia

2024/04/15

Keskellä kiireistä arkea on tärkeää muistaa myös huolehtia terveellisestä ja maukkaasta ruokavaliosta. Aamupalalla on erityisen tärkeä rooli päivän aloittamisessa, ja sen merkitystä ei tulisi vähätellä. Monesti aamulla on kuitenkin niin kiire, ettei ehdi istahtaa rauhassa nauttimaan aamiaista. Tästä syystä aamupalalle on hyvä valmistaa jotain helppoa ja nopeasti syötävää, kuten keksejä.

Hunajaiset aamupalakeksit ovat loistava vaihtoehto kiireiseen aamuun. Ne ovat terveellinen ja ravitseva aamupala, joka valmistuu helposti omassa kotikeittiössä. Hunaja tuo kekseihin makeutta ja samalla sen luonnolliset ravintoaineet tekevät niistä erityisen hyvän vaihtoehdon myös herkkusuille.

Aloita keksien valmistus sekoittamalla 2 dl kaurahiutaleita, 1 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta ja ripaus suolaa keskenään. Lisää joukkoon 2 rkl sulatettua voita, 1 kananmuna ja 3 rkl hunajaa. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna sen levätä noin 10 minuuttia jääkaapissa.

Jaa taikina pieniksi palleroiksi ja painele ne keksien muotoiseksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voit myös muotoilla keksit haluamallasi tavalla esimerkiksi kaulimella. Paista keksejä uunissa 200 asteessa noin 10-12 minuuttia, kunnes ne ovat kullan ruskeita.

Kekseihin voi halutessaan lisätä myös esimerkiksi pähkinöitä tai siemeniä, jotka tuovat lisää ravintoarvoa. Syrjäytä aamukahvi ja -leipähetkesi näillä maukkailla ja terveellisillä kekseillä. Ne sopivat myös hyvin evääksi töihin tai koululaisen välipalaksi.

Hunajan lisäksi kekseissä hyödynnetään myös kaurahiutaleiden ja vehnäjauhojen ravintoaineita. Kaurahiutaleet sisältävät runsaasti kuitua, proteiinia ja hyviä rasvahappoja. Ne myös auttavat pitämään verensokerin tasaisena koko aamun ajan. Vehnäjauhot taas antavat kekseille rakennetta ja tarjoavat hiilihydraattien lisäksi myös tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja.

Hunajaiset aamupalakeksit ovat siis loistava lisä terveelliseen ruokavalioon ja maistuva herkku kiireiseen aamuun. Ne ovat myös helppo tapa ottaa käyttöön luonnon oma makeuttaja, hunaja, ruokavaliosi osana. Anna kiireisimmänkin aamun alkaa keksikulhon äärellä ja nauti terveellisistä herkuista!


Satunnainen:


Vastaavia: