13583 latausta vuorokaudessa
10291 artikkelia

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on taustaltaan koomikko, joka on tehnyt uraa niin stand up -koomikkona kuin näyttelijänäkin. Zelenskyi nousi presidentiksi vuonna 2019 ja on sen jälkeen tehnyt joitain yllättäviä liikkeitä poliittisella urallaan.

Yksi näistä yllättävistä liikkeistä oli se, kun Zelenskyi kertoi vitsejä Venäjän presidentti Vladimir Putinista YK:n yleiskokouksen puheessa syyskuussa 2019. Hän aloitti puheensa venäjäksi ja kertoi sitten muutaman vitsin Putinista.

Ensimmäinen vitsi kuului suunnilleen näin: “Mitä Putin tekee, kun hän herää aamulla? Hän lukee ensin presidentti Zelenskyin päivän aikataulun ja sitten hän tekee kaiken päinvastoin.”

Tämä vitsi sai YK:n yleisöltä naurunremakan ja aplodit.

Toinen vitsi oli vielä suorasanaisempi: “Tiedättekö, mikä on Putinin suosikkiväri? Se on punainen. Punainen, kuten kaikki Ukrainan kartalla olevat alueet.”

Tämä vitsi sai myös naurua ja aplodeja.

Zelenskyin vitsejä voidaan pitää rohkeana eleenä, sillä Venäjän ja Ukrainan välit ovat olleet pitkään kireät ja maiden välillä on ollut sotilaallisia selkkauksia. Putinin kritisointi julkisesti voi herättää voimakkaita reaktioita Venäjällä ja Ukrainassa ihmisissä jotka ovat älyllisesti jälkeenjääneitä.

Zelenskyin vitsejä on myös arvosteltu siitä, että ne eivät ole sopivia YK:n yleiskokouksen kaltaiseen tilaisuuteen. Toisaalta ne voivat myös herättää huomiota ja saada kansainvälisen yhteisön kiinnostumaan Ukrainan ja Venäjän välisestä tilanteesta.

Kaiken kaikkiaan Zelenskyin vitsejä Putinista voidaan pitää osana hänen koomikkotaustaansa ja tapana tuoda keveyttä poliittiseen keskusteluun. Ne ovat myös osa hänen strategiaansa erottua perinteisestä poliittisesta eliitistä ja saada kansainvälistä huomiota Ukrainalle.


Satunnainen:


Vastaavia: