12181 latausta vuorokaudessa
10023 artikkelia



Eräs mies huuteli “Olen venäläinen” ja sai tuolista päähänsä Montenegron rantakahvilassa.

Twitter’isti kertoo neljästä (pöhöttyneestä) venäläisestä, jotka aiheuttivat häiriötä kahvilassa ja hyökkäsivät tarjoilijan kimppuun.

Turistit ja kahvilan omistaja päättivät “karkottaa” venäläiset itse.

Montenegron kahvilat ovat tunnettuja rauhallisista ja idyllisistä tunnelmistaan, mutta välillä sattuu ja tapahtuu, kuten tässä hauskanhassussa tapauksessa.

Kuvitellaanpa tilanne: Neljä hieman “maistissa” olevaa venäläistä päättävät pitää hauskaa Montenegron kahvilassa. He huutelevat äänekkäästi ja nauravat omille jutuilleen, luultavasti myös vodkan voimasta. Tarjoilija, joka yrittää säilyttää ammattimaisen olemuksen, yrittää rauhoitella tilannetta, mutta turhaan. Venäläiset ovat nyt täysillä vauhdissa.

Yhtäkkiä kahvilan ovi aukeaa, ja paikalle saapuu mies, joka julistaa olevansa venäläinen. Ehkä hän haluaa liittyä juhlahumuun tai osoittaa solidaarisuuttaan kanssasisarilleen ja -veljilleen? Kuka sen tietää. Mutta yksi asia on varma: tämä ei pääty hyvin.

Ilmeisesti tämä itsensä venäläiseksi julistautunut herra oli ottanut vähän liikaa mallia maanmiestensä käytöksestä, ja hän sai pian huomata, että karma on väsymätön voima. Kuin vastauksena koko kahvilan väsymättömään kärsivällisyyteen, kohtalo iski armottomasti. Tuoli, joka oli ollut uskollisena kahvilan sisustuksen osana, sai uuden roolin – se muuttui koston symboliksi.

Näin osoitettiin, että kaikilla teoilla on seurauksensa, vaikka ne eivät aina tulekaan odotettuun suuntaan. Voi olla hyödyllistä muistaa tämä viisas opetus niin kahvilassa kuin elämässä yleensäkin. Tässä tapauksessa kosto oli välitön ja konkreettinen, mutta usein elämä toimii hienovaraisemmin, ja karma voi ottaa erilaisia muotoja.

Onneksi tilanne ei muuttunut katastrofiksi, ja venäläiset “häädettiin” kahvilasta turistien ja omistajan toimesta. Toivottavasti tämä tapaus toimii opetuksena kaikille: käytöstavat ovat tärkeitä, oli sitten kotonaan tai vierailulla vieraassa maassa.

Karma jatkaa kulkuaan, ja tämän tarinan koominen oikeus toteutui tuolilla ja vodkan voimalla. Niinpä meillä kaikilla onkin syytä muistaa, että mitä ikinä teemmekään, hyvää tai huonoa, se palaa luoksemme aikanaan. Toivottavasti seuraava karmallinen tilinteon hetki on kuitenkin hieman lempeämpi ja vähemmän tuolilla päähän kolahtava.


Satunnainen:


Vastaavia: