9564 latausta vuorokaudessa

7558 artikkelia

2023/08/13

Järkyttävät tiedot ovat nyt saapuneet päivänvaloon Syyttäjäviraston ilmoitettua, että 500 ukrainalaista lasta on virallisesti raportoitu kuolleeksi Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen seurauksena viime vuonna.

Lisäksi 1 097 lasta on saanut eriasteisia vammoja.

On kuitenkin syytä epäillä, että todelliset luvut saattavat olla paljon suuremmat, sillä ne eivät huomioi täysin Venäjän miehittämänä olevia alueita, äskettäin Ukrainan joukkojen vapauttamia alueita tai alueita, jotka kärsivät edelleen ankaroista taisteluista, lisäsi Syyttäjävirasto.

Neljäsataakahdeksankymmentäviisi lasta Donetsk’issa on joko loukkaantunut tai kuollut Venäjän toimien seurauksena, tehden siitä Ukrainan lasten uhrien suhteen pahiten kärsineen alueen.

Lisäksi 298 lasta Kharkiv’issa on kärsinyt, samoin kuin 129 Kiova’n alueella, 118 Kherson’issa, 99 Zaporizhzhia’ssa, 97 Mykolaiv’issa, 94 Dnipropetrovs’kissa, 71 Chernihiv’issä ja 71 Luhansk’issa.

Tämä ei ole pelkkää tilastojen kuivaa numeroiden pyörittelyä. Nämä ovat satoja eläviä, hengittäviä, tulevaisuutensa unelmia kantavia lapsia – pieniä sieluja, jotka ovat joutuneet kärsimään suurvaltapolitiikan hirvittävistä seurauksista. Kuolema ja kärsimys eivät tunne sääliä, mutta onko maailma todella niin sokea ja välinpitämätön, että se vain nyökyttelee päätään näiden kauhistuttavien uutisten äärellä?

Meidän on herättävä todellisuuteen. Nämä eivät ole vain kylmiä tilastoja lehtien palstoilla. Nämä ovat lapset, jotka eivät tule koskaan nauttimaan nuoruudestaan, leikkimään ystäviensä kanssa tai saavuttamaan unelmiaan. Heidän mahdollisuutensa on riistetty heiltä julmasti ja väkivaltaisesti. Heidän viattomuutensa on murskattu suurvaltojen pelien alle.

On korkea aika, että kansainvälinen yhteisö astuu esiin ja vaatii vastuullisuutta ja oikeudenmukaisuutta. Venäjän toimet eivät voi jäädä rankaisematta. Nämä lasten kuolemat ja kärsimykset ovat muistutus siitä, kuinka raa’asti politiikka voi vaikuttaa haavoittuviin ja viattomiin sieluihin. Maailman on toimittava, ennen kuin vielä enemmän lapsia menetetään tässä julmassa vallankäytössä.


Satunnainen:


Vastaavia: