9564 latausta vuorokaudessa

7559 artikkelia

2023/10/10

Venäläiset ja valkovenäläiset erikoisjoukot suunnittelevat tekevänsä tekaistun hyökkäyksen Valko-Venäjän alueelle ja aikovat syyttää siitä Ukrainaa, kertoi National Resistance Center 10. lokakuuta.

Keskuksen väitteiden mukaan suunnitelmaan kuuluu drone, joka pudottaa ammuksia öljyvarastoon Prylukin kaupungissa, Puola’n ja Valko-Venäjän rajalla. Tämä provokatiivinen teko on todennäköisesti suunnattu lisäämään tukea sodalle Valko-Venäjällä.

Valko-Venäjän maanalaiset lähteet ovat myös lisänneet, että Wagner’in ryhmän jäsenet olivat osallistuneet suunnitelmaan aiemmin tänä vuonna ja suorittaneet tiedustelua mahdollisista kohteista.

4. elokuuta Ukrainan turvallisuuspalvelu raportoi toisesta tekaistusta hyökkäys-suunnitelmasta Valko-Venäjällä, joka liittyi myös kriittiseen infrastruktuuriin. Suunnitelman yksityiskohdat olivat samankaltaiset: hyökkäys suunniteltiin suoritettavaksi Mozyrin öljynjalostamoon, ja se olisi sitten attribuoitu Ukrainalle.

Valko-Venäjä salli Venäjän joukkojen käyttää aluettaan tukikohtana hyökätäkseen Ukrainaan täysimittaisen sodan alkaessa, erityisesti heidän epäonnistuneessa hyökkäyksessään Kiova’an. Venäjän joukot ovat myös käyttäneet Valko-Venäjän aluetta ampuma-aseiden ja drone’jen laukaisuun Ukraina’a kohtaan.

Huolimatta tästä, Valko-Venäjän armeija ei ole virallisesti liittynyt Venäjän sotaan Ukrainaa vastaan, he ovat silti säännöllisesti harjoitelleet sotaharjoituksia sodan aikana ja osallistuneet aggressiivisiin toimiin, jotka provosoivat naapureitaan, kuten Valko-Venäjän helikopterien lähettämisen Puola’n ilmatilaan 1. elokuuta.


Satunnainen:


Vastaavia: