10431 latausta vuorokaudessa

8713 artikkelia

2023/12/26

Useat länsimaiset poliitikot ja tutkijat ovat äskettäin esittäneet, että Ukrainaa pitäisi painostaa neuvotteluihin, joissa Venäjä saisi pitää miehittämänsä alueet. Tämä näkemys on kuitenkin vastaanotettu laajasti kritiikillä. Saksalaispoliitikko Norbert Röttgen, joka on yksi Saksa’n merkittävimmistä ulkopoliittisista vaikuttajista, on ilmaissut voimakkaan vastustuksensa tällaista lähestymistapaan Foreign Affairs -lehdessä. Hän uskoo, että lännen pieninkin perääntyminen rohkaisisi Vladimir Putin’ia intensiivisempään hyökkäykseen Ukrainaa vastaan. Röttgenin mukaan lännen tulisi siirtyä nykyisestä puolivillaisesta tuestaan Ukrainalle täysimittaiseen, hyökkäykselliseen strategiaan. Tämä tarkoittaa käytännössä Ukraina’n tukemista kaikin tarvittavin asevoimin, jotta maa voi saavuttaa yliotteen ja ajaa venäläisjoukot pois alueeltaan.

Röttgen korostaa, että Eurooppa-alueen tulisi lisätä panostuksiaan merkittävästi. Tämä käsittää laajan kirjon toimia, kuten keskipitkän ja pitkän kantaman risteilyohjusten toimittamisen, jotta Ukraina voi iskeä tehokkaasti Venäjän infrastruktuuriin miehitetyillä alueilla ja suojella joukkojaan. Lisäksi Röttgen painottaa F-16-hävittäjien ja muiden ilmapuolustusjärjestelmien, kuten Patriot- ja Iris-T-ohjusten, toimittamisen nopeuttamisen merkitystä. Hän näkee, että nämä toimenpiteet voisivat luoda edellytykset Ukrainalle painostaa venäläisjoukkoja ja saavuttaa yliote taistelukentällä.

Röttgenin näkemykset heijastavat laajempaa huolta siitä, että liian myöntyvä asenne Venäjä’ä kohtaan voi kannustaa jatkossa aggressiivisempaan toimintaan ja uhata koko Euroopan turvallisuutta. Hänen mukaansa on tärkeää olla olematta sinisilmäinen ja tunnistaa tarve vahvalle ja päättäväiselle toiminnalle Ukrainan ja laajemmin Euroopan turvallisuuden takaamiseksi.


Satunnainen:


Vastaavia: