8456 latausta vuorokaudessa

6263 artikkelia

2024/02/18

Olipa kerran aika, kun Google Kuvat tarjoili minulle herkullisen annoksen menneisyyttäni. Siinä se oli, muistojen aarreaitta – video, joka herätti hymyn huulilleni ja muutaman nostalgisen huokauksen sydämeeni.

Kuvasarjassa seikkailee minun rakas, jo edesmennyt karvainen ystäväni, Roope. Kyllä, hän oli rescue-koira, mutta ei mikä tahansa rescue-koira. Roope oli kuin energiaa pursuava tornado, jolla oli jatkuvasti vipinää takamuksessaan. ADHD tai jotain sen suuntaista – sitä en koskaan virallisesti diagnoosittanut, mutta voin vakuuttaa, että Roope oli aivan omaa luokkaansa, kun puhuttiin ylivertaisesta liikunnan tarpeesta.

Muistin herättävä video toi mieleeni ne lukemattomat kerrat, kun juoksimme yhdessä ympäriinsä, Roope haukkuen ilosta ja minä yrittäen pysyä perässä. Ja totta kai, jokainen lenkki oli täynnä yllätyksiä – olihan Roope todellinen herkkujen metsästäjä. Ei ollut maata niin karua, etteikö Roope sieltä jotain suuhunpantavaa löytänyt. Tuo ruokahalun mestari olisi voinut voittaa kullan himoitsevat vanhan aarteenetsijät kerta toisensa jälkeen.

Mutta ei niin makeaa, ettei mukaan mahtuisi muutama karva. Alueemme oli täynnä vaaroja, erityisesti niitä ikäviä myrkkysyöttejä. Niinpä minun oli keksittävä keinot, jotta Roope pysyisi turvassa. Sainkin kunnian olla sähkömoponi varoitusvilkut ja varoituskyltit -mestari, varoittaen takaa tulevia pyöräilijöitä siitä, että tienposkella saattaisi pyöriä pieni karvapallo nimeltä Roope. Ei ollut harvinaista, että joku ohikulkija sai iloisen yllätyksen, kun Roope viiletti ohitse häntä pörhistelevänä.

Vaikka Roope olikin omalla tavallaan haasteellinen, hän toi elämääni valtavasti iloa ja seikkailuja. Hänen energiansa oli tarttuvaa ja liikunnan iloista tuli meidän yhteinen harrastuksemme, joka yhdisti meitä vahvasti. Kiitos, Roope, kun opetit minulle, että elämässä on tärkeää pysyä liikkeessä – niin ruumiillisesti kuin henkisestikin.

Toinen yhteinen harrastuksemme oli syöminen – ja sitä tuli harjoitettua paljon <3

Sinä olit ainutlaatuinen ystävä, joka jäi sydämeeni ikuisiksi ajoiksi.


Satunnainen: