10058 latausta vuorokaudessa

8090 artikkelia

2024/04/15

Kesä on parasta aikaa istuttaa uusia kasveja puutarhaan ja tuoda raikasta väriä ympäristöön. Tässä artikkelissa esittelemme viisi erilaista ja värikästä kasvia, jotka sopivat täydellisesti kesäpuutarhaan.

1. Kesäpäivänhattu

Kesäpäivänhattu (Echinacea) on kestävä ja helppohoitoinen kasvi, joka kukkii upeasti kirkkaanpunaisin, keltaisin tai liloin kukin. Se sopii hyvin puutarhan aurinkoiselle paikalle ja viihtyy hyvin kuivassa maassa. Kesäpäivänhattu kerää myös perhosia ja mehiläisiä puutarhaan.

2. Kukonharja

Kukonharja (Erysimum) on monivuotinen kasvi, joka kukkii upeasti läpi kesän ja syksyn. Sen kukat ovat keltaisia, oransseja tai punaisia ja tuoksuvat ihanalta. Kukonharja viihtyy aurinkoisella paikalla ja tarvitsee hyvin vettä läpäisevän maan.

3. Ruusuangervo

Ruusuangervo (Spirea) on kaunis ja kestävä pensas, joka kukkii runsaasti kesällä. Sen pienet valkoiset tai vaaleanpunaiset kukat tuovat puutarhaan runsaasti väriä ja tuoksua. Ruusuangervo viihtyy parhaiten aurinkoisella tai puolivarjoisalla paikalla.

4. Kielo

Kielo (Convallaria) on perinteinen ja kaunis puutarhakasvi, joka kukkii kesäkuussa. Sen vaaleanpunaiset tai valkoiset kellomaiset kukat levittävät upeaa tuoksua ympärilleen. Kielo viihtyy varjoisassa tai puolivarjoisassa paikassa ja tarvitsee kosteaa maaperää.

5. Päivänlilja

Päivänlilja (Hemerocallis) on kaunis ja helppohoitoinen kasvi, joka kukkii kesäkuusta elokuuhun. Sen kukat voivat olla monia eri värejä, kuten keltaisia, punaisia, oransseja tai violetin sävyjä. Päivänlilja viihtyy parhaiten aurinkoisella tai puolivarjoisalla paikalla ja tarvitsee ravinteikasta maata.

Nämä viisi kasvia tuovat puutarhaan väriä ja iloa koko kesäksi. Ne sopivat hyvin yhteen ja voivat luoda upean väripaletin puutarhaan. Muista kuitenkin huolehtia kasvien kastelusta ja hoitamisesta, jotta ne voisivat kukoistaa täydessä loistossaan.

Toivomme, että inspiroiduit näistä värikkäistä kesäkasveista ja että löydät omasi puutarhaasi! Muista myös istuttaa erilaisia perennoja ja puita, jotta puutarhassasi olisi eloa ja vaihtelua vuoden ympäri. Näillä piristävillä kesäkasveilla voit luoda juuri sinun näköisesi kesäpuutarhan.


Satunnainen:


Vastaavia: