11771 latausta vuorokaudessa
9819 artikkelia

#Palkkasotilasyhtiö Wagnerin johtaja #JevgeniPrigozin on sanonut, että hänet on katkaistu kaikista Venäjän hallituksen viestintäkanavista sen jälkeen, kun hän julkisesti vedonnut #puolustusministeriö’tä toimittamaan Wagner-taistelijoille ammuksia. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun Prigožin oli viikkojen ajan kritisoinut julkisesti Venäjän #sotilasjohto’a sen takia, että se ei ole suostunut tukemaan Wagneria Bah’mutin taisteluissa.

Prigožin on pelannut näkyvää #mediapeli’ä saadakseen venäläiset puolelleen. Hän on pyytänyt venäläisiä auttamaan häntä armeijan painostamisessa #ammus’ten saamiseksi. Vaikka tarvikkeiden toimitukset ovat jatkuneet Prigožinin vetoomusten jälkeen, hän kuitenkin paljasti #Telegram-viestissään, että tilanne ei ole juuri parantunut.

#Kreml on kiistänyt erimielisyydet Wagnerin ja Venäjän #armeija’n välillä. Prigožinin jatkuvat ulostulot kuitenkin antavat ymmärtää, että kulisseissa sotilasjohto ja Prigožin käyvät ankaraa sisäistä valtataistelua.

Prigožin on tunnettu monista asioista, mukaan lukien hänen läheisyytensä presidentti Vladimir Putiniin ja hänen roolinsa yksityisissä sotilasyrityksissä. Hän on myös ollut syytettynä Yhdysvalloissa vaikuttamisesta Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin. Prigožin on kiistänyt syytteet.

Wagner on yksityinen palkkasotilasyhtiö, jonka on raportoitu toimivan Venäjän hallituksen tukemana. Yhtiön sotilaita on nähty muun muassa #Syyria’ssa, #Ukraina’ssa ja #Afrikka’ssa. Wagnerin toiminta on herättänyt paljon kysymyksiä ja arvostelua, ja monet pitävät sitä Venäjän #hybridisodankäynti’nin keinojen osana.


Satunnainen:


Vastaavia: