11868 latausta vuorokaudessa
9858 artikkelia

Suomen Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen osallistuu tänään Naton sotilaskomitean kokoukseen Brysselissä. Kokoukseen osallistuvat Naton jäsenmaiden komentajat sekä Ruotsin puolustusvoimien komentaja. Kokouksessa käsitellään ajankohtaisia turvallisuuteen ja puolustukseen liittyviä aiheita. Kivisellä on myös kahdenvälisiä tapaamisia kokousten yhteydessä.

Suomen sotilasedustaja Euroopan unionissa ja Natossa, kenraaliluutnantti Kim Jäämeri, sekä Suomen Nato- ja EU-edustustoissa työskenteleviä apulaissotilasedustajia ja asiantuntijoita osallistuvat myös kokouksiin ja tapaamisiin.

Naton sotilaskomitea vastaa Naton ylimmästä sotilaallisesta päätöksenteosta ja valmistelee sotilaalliset neuvot Pohjois-Atlantin neuvostolle. Komitea tapaa säännöllisesti jäsenmaiden asevoimien edustajien ja kolmesti vuodessa asevoimien komentajien kesken. Naton sotilaskomitean puheenjohtaja on puolustusliiton korkein sotilashenkilö.

Euroopan unionin sotilaskomitea johtaa kaikkea EU:n sotilaallista toimintaa, erityisesti yhteiseen turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan kuuluvien sotilastehtävien ja -operaatioiden suunnittelua ja toteuttamista sekä sotilaallisten voimavarojen kehittämistä. Komitea antaa sotilaallisia kannanottoja EU:n poliittisten ja turvallisuusasioiden komitealle sekä suosituksia sotilaallisissa kysymyksissä.

Suomen osallistuminen Naton ja Euroopan unionin sotilaskomiteoiden kokouksiin ja tapaamisiin on tärkeää kansainvälisen yhteistyön ja turvallisuuden näkökulmasta. Suomen onkin tärkeää pysyä ajan tasalla turvallisuuteen ja puolustukseen liittyvistä kysymyksistä, jotta se voi tehokkaasti turvata kansallista turvallisuuttaan.


Satunnainen:


Vastaavia: