9551 latausta vuorokaudessa

7493 artikkelia

2023/06/10

Yhdistynyt kuningaskunta ilmoitti 10. kesäkuuta, että se antaa Ukrainalle 20 miljoonan dollarin arvosta humanitaarista apua auttaakseen Ukrainaa selviytymään Venäjän 6. kesäkuuta tuhoaman Kakhovkan padon aiheuttamista seurauksista Khersonin alueella sekä tukemaan niitä, jotka ovat “rintamalinjoilla ja siirtymään joutuneita yhteisöjä”.

Apua sisältää “pelastusvenepaketin, yhteisöjen vedenpuhdistimia, vesipumppuja ja kahluukenkiä auttamaan Ukrainan hätätilanneviranomaisten vastaajia käsittelemään tulvien jatkuvaa vaikutusta”, kertoo ilmoitus Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen verkkosivustolla.

Ilmoituksen mukaan odotetaan, että varusteet “alkavat saapua” Ukrainaan ensi viikolla.

Rahoitus tukee avustusjärjestöjä, jotka auttavat tulvista kärsiviä ihmisiä sekä alueita, “jotka ovat kärsineet taisteluista ja yhteisöjä, jotka ovat joutuneet siirtymään”.

“Tämä täydentää jo olemassa olevaa 220 miljoonan punnan (277 miljoonan dollarin) humanitaarista tukeamme, jonka avulla kumppanit, kuten Ukrainan Punainen Risti, voivat auttaa evakuoimaan tulvista kärsineitä siviilejä”, ilmoitus sanoo.

Moldova ilmoitti myös 9. kesäkuuta, että se on päättänyt tarjota Ukrainalle humanitaarista apua noin 230 000 dollarin arvosta Kakhovkan padon katastrofin “ekologisten ja humanitaaristen seurausten hallintaan”.

Kherson on kokenut säännöllistä tulitusta venäläisiltä joukoilta Dneprjoen toiselta puolelta sen vapauttamisen jälkeen Ukrainan joukkojen toimesta marraskuussa 2022.

Venäjä tuhosi 6. kesäkuuta Kakhovkan vesivoimalaitoksen padon Dneprjoen yli, joka oli venäläisjoukkojen miehittämä, aiheuttaen laajamittaisen humanitaarisen ja ympäristökatastrofin Etelä-Ukrainassa. Ukrainan sisäministeriön mukaan klo 13.00 10. kesäkuuta 27 ihmistä on kateissa tulvien vuoksi.

Vähintään viisi ihmistä on kuollut sekä Khersonin että Mykolaivin alueilla tulvien vuoksi, kertoi ministeriö aiemmin.


Satunnainen:


Vastaavia: