Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2870 artikkelia

0:00

2023/07/17

Liikenne on pysäytetty Krimin niemimaan ja Venäjän Krasnodarin alueen välisellä Krimin sillalla “hätätilanteen vuoksi”, kertoi Krimin alueen venäläismielinen johtaja heinäkuun 17. päivän varhaisina tunteina. Ainakin kaksi räjähdystä on raportoitu tapahtuneen.

Venäjän tukemat paikalliset viranomaiset ilmoittavat, että “hätätilanne” tapahtui Krasnodarin alueella. Venäläiset viranomaiset pyysivät alueen asukkaita pidättäytymään sillan ylittämisestä.

Lisäksi venäläiset tiedotusvälineet kertoivat, että kaksi iskua kuultiin sillalla kello 3.04 ja 3.20 aamulla. Kahden ihmisen kerrotaan kuolleen ja yhden loukkaantuneen.

Hätätilanteen luonnetta ja mahdollista vahinkoa sillalla ei vielä tiedetä. Britannia’n puolustusministeriö raportoi 17. heinäkuuta, että Venäjän joukot kohtaavat yhä pahenevia vastaiskuja johtuen kasvavista varustepuutteista.

Raportin mukaan Venäjän maajoukkojen selviytyminen perustuu Ukrainan tykistön havaitsemiseen ja sen vastustamiseen. Kuitenkin Britannian tiedusteluanalyysi osoittaa, että Venäjällä on yhä paheneva pulaa ZOOPARK-1M-vastatykistötutkista.

Arvioiden mukaan vain harvat Ukrainaan sijoitetut ZOOPARK-tutkista ovat todennäköisesti toiminnassa, kirjoitti Britannian puolustusministeriö, viitaten heinäkuun alussa tapahtuneeseen yhden tällaisen tutkan tuhoutumiseen.

Raportissa todettiin, että vastatykistön puutteellisuus oli yksi hiljattain erottamansa kenraalimajuri Ivan Popovin keskeisistä valituksista. Popov toimi äskettäin Venäjän 58. yhdistetyn asearmeijan (58. CAA) komentajana.

Kuten Institute for the Study of War (ISW) kirjoitti 16. heinäkuuta, Popov on yksi useista venäläisistä komentajista, jotka väitetysti on äskettäin erotettu tehtävistään.

Muita erotettuja upseereja saattavat olla kenraalimajuri Vladimir Seliverstov ja kenraalimajuri Alexander Kornev Venäjän ilmavoimista, vaikka ISW myöntää, ettei tietoa ole virallisesti vahvistettu.

Näiden kenraalien joukot kuuluvat taistelukentällä menestyneimpiin. Esimerkiksi 58. CAA suoritti suhteellisen onnistuneita vastaiskuja Zaporizhzhia’n alueella, kun taas Seliverstovin joukot puolustivat Bahmut’ia Ukrainan joukkoja vastaan, kirjoittivat brittiläiset analyytikot.

Lue myös: