9548 latausta vuorokaudessa

7478 artikkelia

2023/11/14

Hengitystieinfektiot – Kun Flunssa, Influenssa ja Korona Tanssivat Samalla Parketilla.

Influenssa, flunssa ja korona astuvat esiin hengitystieinfektioiden tanssiparketilla, mutta ne ovat kuin kolme samannimistä serkkua, joita on vaikea erottaa toisistaan – ainakin oireiden perusteella. Kurkkukipu, nuha, yskä ja kuume ovat heidän tanssiliikkeitään, ja voivat vaihdella lievistä vakaviin kuin tanssiparin tempot.

THL:n mukaan koronatartunnan saaneet päätyvät usein sairaalaan, ikään kuin korona olisi hengitystieinfektioiden “tanssikuningas”, erityisesti iäkkäiden ja monisairaiden keskuudessa. Se on kuin tanssin pyörre, joka vaikuttaa voimakkaasti tiettyihin ryhmiin.

Taudinaiheuttajan tunnistaminen on kuin salatanssi laboratoriotestillä, ja kotitestin tuloksiin on suhtauduttava varoen – joskus se on kuin tanssiaskeleiden sekoilua. Akuutti koronatartunta voi piileskellä, ja testin tulos voi olla kuin tanssipari, joka ei aina ole niin selkeä.

Riskiryhmäläiset ovat kuin hengitystieinfektiotanssin taitajia, ja heille tarjotaan vuosittain tehosterokotusta kuin erityistä tanssiliikettä koronaa vastaan. Se on ikään kuin suojatanssi, joka pitää riskiryhmäläiset turvassa infektioilta – ainakin toivottavasti paremmin kuin tanssi, jossa kaikki kolme serkkua pyörivät samalla parketilla.


Satunnainen:


Vastaavia: