9548 latausta vuorokaudessa

7478 artikkelia

2023/06/03

Seinään jääneet luodin reiät eivät ole vain merkkejä kauan sitten tapahtuneesta traagisesta tapahtumasta, vaan ne muistuttavat meitä suomalaisten siviilien julmasta surmaamisesta. Hirvivaaran partisaani-iskussa kuoli kahdeksan siviiliä, joista viisi oli lapsia. Kahdeksanvuotias Veikko Juntunen selvisi täpärästi hengissä, mutta hänen vanhempansa, isoveljensä ja viisi muuta siviiliä menettivät henkensä.

Luodin reiät aitan seinässä ovat yhä todisteena tuosta kohtalokkaasta illasta. Kuvissa näkyy selvästi, miten luodit ovat tunkeutuneet seinään. Näitä reikiä katsellessa ei voi olla muistamatta niitä hetkiä, kun aseistautuneet partisaanit hyökkäsivät tähän rauhalliseen kylään ja aloittivat siviilien verilöylyn.

Partisaanit olivat neuvostoliittolaisia puolisotilaallisia joukkoja, joiden tehtävänä oli aiheuttaa sekasortoa ja pelkoa siviiliväestön keskuudessa. Heidän kohteinaan olivat naiset, lapset ja vanhukset. Kuhmon Hirvivaaralla asui kolmessa talossa neljä perhettä, jotka joutuivat partisaanien julmuuden kohteeksi.

Kauhu alkoi yöllä noin kolmen aikaan, kun aseet alkoivat paukkua. Veikon äiti pyysi isää menemään katsomaan ulos, ja siellä heidät kohtasi kauhistuttava näky. Kolme partisaania oli aivan aitan lähellä, ja isä yritti pyytää armoa ja suojella perhettään. Mutta partisaanit eivät välittäneet syyttömistä ihmisistä. He hyökkäsivät armotta, ja isä sai yhdeksän luodinreikää päähänsä ja useita muita kehoonsa.

Veikko heräsi ammuntaan ja näki äitinsä veressä, vaalea yöpaita kauttaaltaan punaisena. Hänen veljensä makasi lattialla hengityksen koristen. Veikko kysyi häneltä minne heidän pitäisi mennä, mutta veli ei vastannut. Hänen päänsä retkahti alas, ja kaikki hiljeni. Veikko jäi yksin kauhun vallassa.

Naapuritalossa tapahtui samaan aikaan sama julmuus. Neljä tyttöä ja yksi mummu menettivät henkensä. Partisaanit eivät säästäneet ketään.

Vuonna 2022-> Venäjä teurastaa samalla tavalla siviilejä Ukraina’ssa!


Satunnainen:


Vastaavia: