10011 latausta vuorokaudessa

8045 artikkelia

2023/08/01

Venäläiset hyökkäsivät lääkintälaitosta vastaan Khersonissa, tappaen lääkärin ja haavoittaen sairaanhoitajaa, Khersonin kaupungin sotilashallinnon johtaja Roman Mrochko raportoi 1. elokuuta.

“Tänään klo 11.10 vihollinen suoritti toisen hyökkäyksen yhteisömme rauhallisia asukkaita vastaan!” Mrochko kirjoitti Telegram-kanavallaan.

“Isku osui yhteen lääkintälaitokseen, tappaen nuoren lääkärin, joka oli työskennellyt siellä vain muutaman päivän, ja haavoittaen sairaanhoitajaa”, Mrochko lisäsi ja mainitsi, että lääkintähenkilökunta taistelee tämän sairaanhoitajan hengen puolesta.

Venäläiset joukot kohdistivat hyökkäyksensä Khersonin kaupunkiin ja muihin paikkoihin Khersonin alueella 31. heinäkuuta, tappaen neljä ihmistä ja haavoittaen 18, mukaan lukien 16-vuotias tyttö, kertoi kuvernööri Oleksandr Prokudin.

Tämä julma teko on täysin tuomittava, ja se osoittaa venäläisten joukkojen järkyttävää piittaamattomuutta siviilien hengestä ja lääketieteellisen henkilöstön turvallisuudesta. Lääkintälaitokset ovat rauhan ajan pyhäkköjä, ja niiden tarkoitus on auttaa ja parantaa ihmisiä, ei olla sotatoimien kohteena. Tällaiset rikokset kansainvälistä humanitaarista oikeutta vastaan vaativat pikaista toimintaa ja vastuullisuutta.

On täysin käsittämätöntä, kuinka joku voi kohdistaa hyökkäyksen lääkintälaitokseen, jossa hoidetaan haavoittuneita ja sairaita, mukaan lukien lapsia ja nuoria. Lääkäreiden ja sairaanhoitajien tulisi olla turvassa ja suojattuja kaikissa tilanteissa, ja heidän on voitava työskennellä ilman pelkoa oman henkensä menettämisestä.

Tämä viimeisin hyökkäys Khersonissa on vain yksi esimerkki Venäjän järjettömästä väkivallasta ja aggressiosta. Kansainvälisen yhteisön on toimittava yhdessä ja tehtävä kaikkensa lopettaakseen tämä julmuus ja rauhanomaisten asukkaiden suojelemiseksi.

Vain yhteinen ja päättäväinen toiminta voi lopulta saada Venäjän armeijan tajuamaan, että heidän hyökkäyksensä siviilejä vastaan eivät jää rankaisematta. Samalla meidän on osoitettava solidaarisuutta ja tukemme Ukrainan kansalle, jotka joutuvat kärsimään tämän kauheuden keskellä.

Toivottavasti kansainväliset toimet ja tuomiot saavat Venäjän muuttamaan kurssiaan ja lopettamaan sotatoimet, jotta rauha ja turvallisuus voivat palata Khersonin alueelle ja koko Ukrainaan. Mutta kunnes se tapahtuu, meidän on jatkettava tukeamme uhreille ja vaadittava vastuullisuutta niiltä, jotka syyllistyvät tällaisiin hirmutekoihin. Siviilien turvallisuus ja ihmisoikeudet ovat aina etusijalla, ja meidän on tehtävä kaikkemme niiden suojelemiseksi.


Satunnainen:


Vastaavia: