9548 latausta vuorokaudessa

7481 artikkelia

2023/08/11

Venäläiset joukot iskivät yksityisasuntoon Ukrainan länsiosassa – 8-vuotias lapsi menehtyi

Tämä on täysin järkyttävää ja käsittämätöntä. Venäjän joukot ovat jälleen kerran osoittaneet täydellistä piittaamattomuutta ihmishengistä ja siviilikohteista. 8-vuotias lapsi on menettänyt henkensä tässä hirvittävässä iskussa, kun Venäjän sotilaat päättivät hyökätä yksityisasuntoon Ukrainan Ivano-Frankivskin alueella.

Perhe, johon kuului kolme lasta, oli asunut kyseisessä talossa. Syyttäjänvirasto on ilmoittanut, että tietoja muiden uhrien tilanteesta selvitetään parhaillaan. On täysin mahdotonta ymmärtää, miten kylmäverisesti venäläiset voivat tuhota perheiden elämän ja tulevaisuuden näin raakalaismaisesti.

Lisäksi hyökkäys vaurioitti maatilarakennusta asutusalueella Kolomyia piirikunnassa. Tämä ei ole vain isku yksittäistä kotia vastaan, vaan se on myös isku paikallista yhteisöä ja sen elinkeinoja vastaan.

Ilmavoimien mukaan Venäjä laukaisi neljä Kh-47 Kinzhal-ballistista ohjusta hyökätäkseen Ukrainaan noin klo 10 paikallista aikaa. Nämä ohjukset tunkeutuivat Ukrainan ilmatilaan pohjoisesta suunnasta ja suuntasivat lounaaseen kohti paikallista lentokenttää Kolomyiassa. Tällainen röyhkeys ja julmuus on vaikea käsittää.

Yksi ohjus ammuttiin alas Kiova’n piirikunnan alueella, mutta loput niistä osuivat lentokenttää lähellä olevalle alueelle, mukaan lukien uhrien asuinalue. Tämä on suorastaan törkeää ja vastuutonta toimintaa. On täysin kohtuutonta, että ihmiset joutuvat kärsimään Venäjä’n sotilaallisen aggressiivisuuden seurauksista omilla kotiseuduillaan.

Kiova’ssa ohjusten jäänteitä putosi kolmeen eri paikkaan Obolonskyi piirikunnassa, mukaan lukien lastensairaala’n alueelle. Onneksi tässä vaiheessa ei raportoitu ihmishenkien menetyksiä. Mutta tämä ei poista sitä tosiasiaa, että Venäjän toiminta on täysin vastuutonta ja uhkaa siviiliväestöä.

Ivano-Frankivskin alue, joka rajautuu Romania’an, ei ole ollut tyypillinen kohde Venäjän hyökkäyksille. Alue sijaitsee satojen kilometrien päässä rintamalinjalta. Tämä tekee teosta vieläkin käsittämättömämmän. On selvää, että Venäjä on päättänyt levittää tuhoa ja pelkoa laajemmalle alueelle kuin vain rintamalinjojen läheisyyteen. Tämä on tuomittavaa ja vaatii kansainvälisen yhteisön vahvaa reagointia.


Satunnainen:


Vastaavia: