Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2870 artikkelia

0:00

2023/11/30

Venäjä: Valmiina sotaan NATO:n kanssa – tai ehkäpä nauramaan yhdessä?

Venäjän varaulkoministeri Sergei Rjabkov heitti hilpeästi ilmoille, että Venäjä on valmis sotaan NATO:n kanssa, jos tilanne niin vaatii. No, onhan se aika normaalia perjantai-illan kännistä huumoria, vai mitä?

Rjabkovin mukaan kaikki riippuu täysin Naton toimista. Hän jatkoi väittämällä, että valinta on aivan Naton käsissä, ikään kuin maailmanpolitiikka olisi suurta pokeripeliä, ja Natolla on paha pokerinaama. Venäjä on kuulemma valmis puolustamaan kansallisia etujaan kaikin mahdollisin keinoin. Voin vain kuvitella Rjabkovin kohottavan kulmakarvojaan ja heittävän pokerimerkkinsä pöytään dramaattisesti.

Hän jatkoi vielä vakuuttamalla, että ihmiset, jotka testaavat Venäjän voimia, saattavat olla häviäjien joukossa. Hän varmaankin tarkoittaa sitä, että Venäjä ei aio jäädä tappiolle missään tilanteessa. Ehkä hän haastaa Naton edustajat pelaamaan shakkia tai vaikka kierroksen venäläistä rulettia – voittajalle maailmanrauha!

Rjabkov ei näe Venäjän ja Naton suhteiden tulevaisuutta kovin ruusuisena. Hän on kuin maailmanpolitiikan kriisikomedia, joka toteaa, että suhteet eivät palaa entiselleen lähitulevaisuudessa. Se on kuulemma poissuljettua sekä periaatteellisista että käytännöllisistä syistä. Ehkä he tarvitsevat pariterapiaa – tai ehkä neuvottelupöydän ääressä voisi olla stand-up-koomikko lieventämässä tunnelmaa.

Rjabkov myös epäilee, että Naton laajentumispolitiikka ei tule muuttumaan. Ehkäpä hän voisi lähettää Natolle kiitoskortin, jossa lukee: “Kiitos, kun pidät meidät viihteen parissa!”

Mitä tulee USA:n ja Venäjän väliseen diplomaattisuhteeseen, Rjabkov uskoo sen voivan heikentyä entisestään – jopa katketa. Mutta hän painottaa, että se ei ole Venäjän syy, vaan se johtuu yhdysvaltalaisten päätöksistä ja toimista. Ehkä Venäjä voisi lähettää Yhdysvalloille ystävänpäivälahjaksi diplomatian käsikirjan tai ehkäpä emoji-tulkki, jotta viestit menisivät paremmin perille.

Rjabkov lopuksi syyttää Natoa nykyisestä turvallisuuskriisistä, joka johtuu Naton tuhoisasta politiikasta täynnä Venäjä-vastaisia lähestymistapoja. Hän varmaan odottaa, että Nato kääntyy vielä selälleen ja sanoo: “Anteeksi, emme tajunneet, että olitte tosissanne.” Ehkä me kaikki voisimme oppia jotain tästä hulvattomasta kansainvälisestä tilanteesta: nauru on parasta lääkettä – ja ehkä myös paras diplomaattinen strategia.

On täysin normaalia että ryZZät haukkuu ja maailman karavaani kulkee täysin normaalisti. Venäjän bluffi on paljastunut jo monta kertaa joten mihinkään heidän sanoihinsa ei kannata suhtautua vakavasti – riittää että vain nauraa 😀