9551 latausta vuorokaudessa

7522 artikkelia

2023/11/23

Maailman terveysjärjestö WHO yrittää saada tietoa Kiinan kaltaiselta sulkeutuneelta ja salamyhkäiseltä maalta. Torstaina WHO ilmoitti pyytäneensä Kiinalta tietoja hengitystieinfektioista, jotka ovat ilmeisesti lähteneet leviämään maassa kuin rutto. Kuten odottaa saattoi, Kiinan vastaus oli yhtä tyhjä kuin sen omat lupaukset avoimuudesta.

Kiinan viranomaiset pitivät tiedotustilaisuuden, mutta kuinka paljon totuutta siellä oikeasti paljastettiin? Ei juuri mitään. He raportoivat hengitystieinfektioiden lisääntymisestä, mutta pidättäytyivät kertomasta mitään merkittävää tai hyödyllistä. Kiinan viranomaiset eivät selvästikään ole oppineet mitään edellisistä pandemioista ja niiden hallinnasta.

Influenssan kaltainen hengitystieinfektio on kuulemma levinnyt jo lokakuun puolivälistä asti. Kuinka paljon tässä ajassa on ehtinyt levitä tartuntoja maailmalle, kun Kiina on toiminut taas kerran hitaasti ja epäpätevästi?

Epidemiaa koskevat tiedot saapuivat WHO:lle niin myöhään, että voimme vain kuvitella, mitä kaikkea Kiina on ehtinyt piilotella ja salata. Onko kyseessä uusi pandemia, vai yrittääkö Kiina vain jälleen kerran hämätä maailmaa ja välttää vastuunsa?

Kiinan vastaus WHO:lle ei yllättänyt ketään. Se heitti muutamia epämääräisiä tietoja ilmaan, kielsi epätavallisten patogeenien olemassaolon ja vakuutteli, että kyseessä ovat jo tunnetut patogeenit. Kuinka voimme luottaa tällaiseen tiedonantoon, kun Kiinan historia osoittaa jatkuvaa valheiden ja peittelyn kulttuuria?

WHO kertoi Pohjois-Kiinassa ilmenneistä diagnosoimattomien keuhkokuumetapausten ryppäistä, erityisesti lapsilla. Tässä vaiheessa WHO:n pitäisi olla täydessä toimintavalmiudessa ja vaatia avoimuutta.

Kiina on jälleen kerran asettanut oman maineensa maailman terveysasioissa kyseenalaiseksi.

Lue myös:


Satunnainen:


Vastaavia: