Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Ukraina’lle suunnitellaan #F16-#hävittäjä’koneiden toimittamista – #video

19.05.2023 22:41

Ei audiota saatavissa.

Lukuaika: < 1 minuutti

Washington ja sen liittolaiset suunnittelevat USA:ssa valmistettujen F-16-hävittäjäkoneiden toimittamista Ukrainalle, mutta on edelleen epäselvää, mitkä maat niitä lähettäisivät, kertoi korkea-arvoinen Biden’in hallinnon virkailija NBC Newsille.

Toimitusaikataulua ei myöskään ole vielä vahvistettu, mutta virkailijan mukaan Ukraina ei pystyisi käyttämään koneita tulevassa vastaiskussaan.

Seuraavien kuukausien aikana liittouma päättää mahdollisen siirron yksityiskohdista, mukaan lukien kuinka monta konetta Ukraina saa, NBC News kirjoitti 19. toukokuuta.

Mikäli tämä siirto vahvistetaan, se merkitsee merkittävää muutosta Washingtonin aiempaan kantaan F-16-koneiden toimittamisesta Ukrainalle, jota Kiova on pyytänyt jo useiden kuukausien ajan. Helmikuussa Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sulki pois Ukrainalle edistyneiden hävittäjäkoneiden toimittamisen toistaiseksi ja totesi, ettei Kiova niitä tarvitse.

CNN raportoi aiemmin samana päivänä, viitaten lähteisiin, jotka olivat perillä asiasta, että Bidenin hallinto oli välittänyt Euroopan liittolaisilleen halukkuutensa sallia heidän viedä F-16-hävittäjäkoneita Ukrainaan.

Britannia’n pääministeri Rishi Sunak ja hänen hollantilainen kollegansa Mark Rutte ovat äskettäin sopineet “kansainvälisen liittouman” rakentamisesta auttaakseen hankkimaan F-16-hävittäjäkoneita Ukrainalle.

Useilla eurooppalaisilla mailla on varastossa F-16-koneita, mukaan lukien Alankomaat, joka on ilmaissut valmiutensa viedä niitä Ukrainaan.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/16 03:39:31