13250 latausta vuorokaudessa
10179 artikkelia

Suomen tulevaisuus on vaarassa! Euroopan parlamentti keinottelee keskiviikkona asetuksella, joka tunnetaan nyt Suomessa “Ranskan-tautina”. Tämä kyseenalainen lainsäädäntö vaikuttaisi suoraan suomalaiseen pullonpalautusjärjestelmään, joka on ollut merkittävässä roolissa jätehuollon tehokkuudessa.

Panimoliitto on älähtänyt kauhusta, ja ihan syystäkin! Asetus uhkaa heittää Suomen pullonpalautusjärjestelmän romukoppaan ja vaatii tilalle täysin uutta, kalliimpaa ja ympäristölle haitallisempaa järjestelmää. Eikö Euroopan parlamentissa ole muuta tekemistä kuin hajottaa toimivia järjestelmiä?

Mauri Pekkarinen, keskustan edustaja EU-parlamentissa, on oikeutetusti ärhäkkänä. Hän on oikeassa huomauttaessaan, että asetus rankaisee edistysmielisiä toimijoita ja panee erityisesti pienet yritykset polvilleen. Käsittelylinjojen uudelleen rakentaminen ja uuden henkilökunnan palkkaaminen tarkoittaisi miljoonien eurojen investointeja, ja kuka maksaa laskun? Suomalaiset yritykset ja kuluttajat!

Suomen muovipullojen kierrätys on jo korkealla tasolla, mutta EU haluaa silti puuttua asioihin. Mikä on tämän järjettömän puuttumisen tarkoitus? Ville Niinistö on oikeassa epäillessään asetuksen selvyyttä ja vaikutuksia. Eikö EU:lla ole muuta tekemistä kuin kyseenalaistaa toimivia järjestelmiä ja luoda hämmennystä?

Asetuksessa on muitakin kohtia, jotka ovat täynnä byrokratiaa ja sääntelyä. Miksi EU ei keskity todellisiin ympäristöongelmiin, vaan hukkuu yksityiskohtiin? Onko tämä Euroopan parlamentin tapa osoittaa kykynsä vai pelkkää säätelyhulluutta?

Suomen pullonpalautusjärjestelmän kohtalo on vaakalaudalla, ja poliitikot vain kinastelevat. Eikö nyt olisi aika todelliselle toiminnalle ja suojella jo toimivaa järjestelmää? EU:n “Ranskan-tauti” on todellinen uhka Suomen hyvinvoinnille ja ympäristölle. On aika pistää piste tälle hölmöilylle ja keskittyä todellisiin ongelmiin!


Satunnainen:


Vastaavia: