12266 latausta vuorokaudessa
10064 artikkelia

Voi kuinka vastenmielistä onkaan seurata Aljaksandr Lukašenkan järjettömiä ja uhkaavia puheita Valko-Venäjän kansankongressissa. Mies itsevaltaisesti yrittää rakentaa pelon ilmapiiriä ja väittää lännen ja idän välisen vastakkainasettelun olevan “uusilla kierroksilla”. Todellisuudessa hän itse on se, joka ruokkii konfliktia ja levittää vihamielisyyttä.

Syyttäen Natoa ja levittäen maailmanlaajuista konfliktin uhkaa hän osoittaa vain omaa kyvyttömyyttään johtaa maataan rauhanomaisesti ja vastuullisesti. Valko-Venäjä ja Ukraina ovat jo valmiiksi jännitteiden partaalla, ja tämä diktaattori vain lisää öljyä liekkeihin uhkailemalla sotilaallisilla toimilla.

Lukašenka ei epäröi uhata käyttää jopa ydinaseita, ikään kuin ne olisivat vain pelinappuloita hänen likaisessa valtapelissään. On kerta kaikkiaan käsittämätöntä, että hän ja Putin puhuvat yhteisestä päätöksestä ydinaseiden käytöstä kuin se olisi jonkinlainen kammottava lastenleikki.

Nämä vaaralliset ja vastuuttomat puheet eivät ainoastaan lisää kansainvälistä epävakautta, vaan ne myös herättävät huolta Valko-Venäjän kansan keskuudessa. Lukašenkan hallinto on johtanut maan syvään kriisiin, ja hänen sotaisat puheensa vain pahentavat tilannetta entisestään.

On korkea aika, että kansainvälinen yhteisö ottaa tiukan linjan Lukašenkan hallintoa vastaan ja asettaa selkeitä sanktioita tämän diktatorisen järjestelmän tukahduttamiseksi. Valko-Venäjän kansa ansaitsee parempaa kuin pelon ilmapiirin ja uhkailun hallinnon.


Satunnainen:


Vastaavia: