Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Venäjä ahdistuu meidän #länsimaa’laisten naurusta heidän #muna-pulalle

2024/01/12


Kun katsomme maailmaa länsimaisin silmin, on helppo huomata, että eräs suurvalta on jälleen kerran kompastunut omiin jalkoihinsa. Kyseessä on Venäjä, tuo itäinen jättiläinen, joka nyt kamppailee sellaisen ongelman kanssa, joka saattaa monen mielestä kuulostaa suorastaan koomiselta: munapula.

Niin, luit oikein. Munat ovat vähissä Venäjällä. Ja ei, tässä ei ole kyse pelkästään ruokakriisistä, vaan symboliikasta, joka ulottuu paljon syvemmälle. “Cameron” -niminen henkilö on ystävällisesti toimittanut meille kuvamateriaalia tästä Venäjän kananmunatilanteesta, ja me emme voi kuin nauraa.

Vuosi 2024 näyttää tuovan mukanaan lisää ongelmia Venäjälle. Lämmitys ja putkisto-ongelmat ovat vain jäävuoren huippu. Miksi tämä on tärkeää? No, koska Venäjän imperialismi perustuu pelkoon.

Venäjän voima ei ole niinkään fyysisessä vahvuudessa, vaan pelossa ja aggressiossa. Se on tyhjä kuori, joka elää vain mielissämme, koska valitsemme pelätä sitä. Venäjän imperialismi pysyy hengissä vain siksi, että liian monet lännessä kohtelevat sitä kunnioittavasti ja legitimoivat sen olemassaolon joka päivä.

Ajatellaanpa vaikka nykyistä USA:n hallintoa, joka kutsuu Venäjän nöyrät koirat Valkoiseen taloon neuvottelemaan “vastuullisesta valtiollisuudesta”. Tämä on väärä lähestymistapa, sillä se vahvistaa Venäjän imperialismia, terrorismia ja rikoksia.

Venäjän ego on hauras ja kärsii syvästä alemmuuskompleksista. Se haluaa epätoivoisesti tulla nähdyksi lännen tasavertaisena ja hakee jatkuvasti vahvistusta tälle. Venäjä tietää sydämessään olevansa surkea ja tyhjä. Imperialismi ja sen rikokset ovat vain yksi keino täyttää tämä tyhjyys.

Oikea tapa kohdella tällaista rikollista, jolla on hauras ego, on ensin iskeä sitä nyrkillä kasvoihin ja sitten nauraa sille. Tai päinvastoin, järjestyksellä ei ole väliä.

Ukrainan puolustajat hoitavat nyrkkihommat. Meidän tehtävämme on nauraa. Venäjän ja venäläisten suurin pelko on, että heitä ei oteta vakavasti eikä heitä enää pelätä. Tämä murentaa fasadin ja paljastaa sen takana olevan tyhjyyden. Komedia ja nauru ovat loistavia vastamyrkkyjä pelolle.

Meidän täytyy siis ehdottomasti jatkaa venäläisten munankuorien tallomista, näyttämällä kuinka naurettava koko Venäjä on. Se ei ole vaikeaa. Venäjä itse tarjoilee komedian ja kirjoittaa vitsit. Meidän tarvitsee vain tarkkailla, poimia ne ylös ja jakaa eteenpäin.

Näin me voimme omalla tavallamme osallistua tämän tyhjän ja pelottavan jättiläisen murtamiseen – nauramalla.