9104 latausta vuorokaudessa

7041 artikkelia

2023/04/01

Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) on hyväksynyt sopimuksen Ukrainan kanssa neljän vuoden #rahoitusavusta noin 15,6 miljardin dollarin arvosta. Tämä on osa 115 miljardin dollarin kokonaispakettia, joka on tarkoitettu Ukrainan #talouden ja #rahoituksen vakauden ylläpitämiseksi poikkeuksellisen suuren epävarmuuden aikana. IMF maksaa välittömästi noin 2,7 miljardia dollaria.

IMF:n ensimmäinen varatoimitusjohtaja #GitaGopinath on kehunut Ukrainan hallitusta siitä, että se on onnistunut pitämään talouden riittävän vakaana uutta sopimusta varten, vaikka maa on edelleen sodan keskellä. #Gopinath myös korosti, että viranomaiset ovat onnistuneet ylläpitämään yleistä #makrotaloudellista ja rahoituksellista vakautta taitavan päätöksenteon ja merkittävän ulkoisen tuen ansiosta.

Uutta sopimusta ovat tukeneet velkojamaita, kuten Seitsemän maan ryhmä sekä #Belgia, #Liettua, #Hollanti, #Puola, #Slovakia ja #Espanja. Tämä osoittaa kansainvälisen yhteisön sitoutumisen Ukrainan tukemiseen sen vaikeassa tilanteessa.

Ukrainan sodanjälkeisen #jälleenrakennuksen kustannukset ovat valtavat. Joulukuussa 2022 #Maailmanpankki arvioi kustannusten olevan yli 600 miljardia euroa. Venäjän jatkuvat hyökkäykset Ukrainan kriittiseen infrastruktuuriin ovat kasvattaneet tätä summaa entisestään. Kesäkuussa 2022 ennusteeksi asetettiin 350 miljardia euroa, mutta tällä hetkellä arvioidaan, että kustannukset kasvavat yli 800 miljardiin euroon.

IMF:n sopimus on tärkeä askel Ukrainan talouden vakauden ja kestävän kasvun varmistamiseksi. Se auttaa myös maata selviytymään valtavista jälleenrakennuskustannuksistaan. Kansainvälisen yhteisön on jatkettava tukensa antamista Ukrainalle sen pyrkiessä palauttamaan taloudellisen ja poliittisen vakauden maahan.


Satunnainen:


Vastaavia: