12148 latausta vuorokaudessa
10013 artikkelia

Ukrainan talousennuste ylitti odotukset vuodelle 2023

Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) ilmoitti 10. marraskuuta, että Ukrainan taloudellinen näkymä vuodelle 2023 ylitti odotukset. IMF päivitti Ukrainan bruttokansantuotteen (GDP) kasvun ennustetta 4,5 prosenttiin, mikä on nousu heinäkuussa ennustetusta 1-3 prosentin haarukasta.

“Ukrainan talous jatkaa huomattavaa kestävyyttä ja osoittaa lisää merkkejä vakautumisesta, kun viimeaikaiset taloudelliset tapahtumat viittaavat vahvempaan kuin odotettuun talouden elpymiseen vuonna 2023”, totesi IMF:n virkamies Gavin Gray.

Gray johti IMF:n tiimiä, joka tapasi Ukrainan virkamiehiä Varsova’ssa, Puola’ssa, keskustellakseen nelivuotisen rahoitussopimuksen toisesta katsauksesta laajennetun rahaston (EFF) puitteissa.

EFF-suunnitelman tavoitteena on säilyttää Ukrainan taloudellinen vakaus mahdollistaen samalla maan toteuttaa uudistuksia seuraavien neljän vuoden aikana helpottaakseen EU-jäsenyyttä.

Sopimus antaa pääsyn 15,6 miljardin dollarin rahoitukseen, ja se hyväksyttiin alun perin maaliskuussa 2023. Ensimmäinen katsaus järjestelyyn valmistui kesäkuussa.

Gray kertoi, että Varsovan neuvotteluissa, jotka pidettiin 6.–10. marraskuuta, osapuolet saavuttivat henkilöstötason sopimuksen toisesta tarkastuksesta, ja IMF:n johtokunnan odotetaan käsittelevän sopimusta seuraavien viikkojen aikana.

Hallituksen hyväksynnän myötä uusin sopimus vapauttaa 900 miljoonan dollarin rahoitusosuuden.

“Rahoitusjärjestelmä pysyy vakaana, likvidinä ja korkeasti varustettuna laajojen hätätoimenpiteiden ansiosta, mutta jatkuvaa valppautta tarvitaan sotatilasta johtuvien epävarmuustekijöiden vuoksi”, Gray totesi.

IMF kertoi, että Ukraina oli täyttänyt kvantitatiiviset suorituskykymittarit kesäkuun lopussa ja indikatiiviset tavoitteet syyskuun lopussa.

“Rakenteellisten uudistusten johdonmukainen toteuttaminen, mukaan lukien hallinto, korruptionvastaisuus ja julkisen investoinnin hallinta, on ratkaisevan tärkeää vahvan ja kestävän kasvun perustan luomiseksi”, Gray korosti.


Satunnainen:


Vastaavia: