12047 latausta vuorokaudessa
9884 artikkelia


Saksalaiset toimittajat ovat pistäneet päänsä yhteen ja kääntäneet suurennuslasin kohti Itämerta, tarkoituksenaan selvittää Nord Stream -putken räjäytyksen kummalliset taustat. Tämän puolen vuoden mittaisen seikkailun aikana he ovat haastatelleet niin monta lähdettä, että tietokoneetkin ovat alkaneet yskimään haastattelupöytäkirjojen määrästä. Mutta hei, ainakin paperiteollisuus kiittää!

Selvitys on ollut niin tiivis, että toimittajien lounastauot ovat jääneet pituudeltaan pienemmiksi kuin Saksan porsaankyljykset. Asiakirjoja on penkoessa päästy tutustumaan sellaisiin papereihin, että James Bondkin olisi kateellinen. Matkustelusta puhumattakaan! Toimittajat ovat ilmeisesti viettäneet enemmän aikaa lentokentillä kuin omassa sängyssään.

Kunnon merirosvomeininkiäkin on ollut ilmassa, kun artikkelissa paljastetaan tekijöiden käyttämän purjealuksen liikkeet Itämerellä. Voimme vain kuvitella, kuinka merirosvolippu liehui ja tuuli vihelsi purjeiden välissä – toivottavasti kukaan ei unohtanut merikarttoja kotiin!

Kun asioita ruvetaan kaivelemaan, yllätyksiä tulee vastaan kuin Saksan autobaanoilla ruuhka-aikaan. Saksan tiedusteluviranomaiset saivat jo hyvissä ajoin varoituksen Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelulta CIA:lta. Näyttää siltä, että heille tuli tiedustelu kuin tilauksesta – kuinkahan monen kahvikupin äärellä on saattanut suunnitella tulevaisuuttaan salaliittojen keskellä?

Tekijöiden motiivina oli kuulemma Nord Stream -putken tuhoaminen – mitäpä muutakaan. Venäjän keskeisen rahoituslähteen tuhoaminen kuulostaa aika suurelta kalalta, mutta eivätpä nämä tekijät pienestä hätkähdä. Hehän ovat kuin suoraan Saksan omasta rikosdraamasta!

Vaikka toimittajat ovat kaivaneet kuin innokkaat maanmuokkaajat Saksan viiniviljelmillä, yksi mysteeri pysyy yhä ratkaisematta: mistä käsky operaatioon oikein tuli? Onko kyseessä ollut kostonhimoisten ukrainalaisten oma idea vai onko joku muu ollut sätkimässä langanpäitä?

Jääkäämme odottamaan, kuinka tämä meriselitys lopulta punotaan yhteen – tai onko tässä kyseessä vain Saksan suuri meriseikkailu, jossa kaikki eivät olekaan niin vakavissaan.


Satunnainen:


Vastaavia: