Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Puola: #Hamas’in isku auttaa #Venäjä’ä viemällä huomiota #Ukraina’sta

2023/10/09

Tämä artikkeli käsittelee Puolan presidentti Andrzej Dudan näkemyksiä Hamas-järjestön iskusta Israeliin ja sen vaikutuksista Venäjän sotaan Ukrainaa vastaan. Dudan mukaan Hamasin hyökkäys auttaa Venäjää, kun se vie huomion pois Ukrainan sodasta. Hän ilmaisi näkemyksensä puolalaisessa televisiossa.

Hamas käynnisti ennennäkemättömän suuren hyökkäyksen Israeliin 7. lokakuuta, tunkeutuen Israelin alueelle maasta ja käyttäen ultrakevyitä ilma-aluksia samalla kun se pommitti israelilaisia asutuksia.

Tämän artikkelin julkaisuhetkellä taistelu Gazassa oli edelleen käynnissä.

Politiikassa Israel on suurelta osin välttänyt ottamasta selkeää kantaa Venäjän sotaan Ukrainaa vastaan eikä ole toistaiseksi tarjonnut merkittävää sotilaallista apua Ukrainalle.

Israelilla on monimutkaiset suhteet Venäjään, mutta se on pitkään ollut vihollinen Iranin kanssa, joka on Ukrainan yhteinen vastustaja.

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu antoi ensimmäisen julkisen lausuntonsa hyökkäyksen jälkeen, sanoen: “Israelin kansalaiset, olemme sodassa. Ja me voitamme.”

Ukrainan presidentti Volodmyr Zelenskyi tuomitsi Hamasin hyökkäyksen kirjoittaen Telegramissa: “Kuka tahansa käyttää terrorismi’a, on rikollinen koko maailmaa vastaan. Kuka tahansa tukee terrorismia, on rikollinen koko maailmaa vastaan.”