13526 latausta vuorokaudessa
10219 artikkelia

Matkustaminen on monille unohtumaton kokemus, jossa pääsee tutustumaan eri kulttuureihin ja niiden ainutlaatuisiin perinteisiin. Maailmassa on lukemattomia upeita ja kiehtovia kulttuurikohteita, jotka tarjoavat matkailijoille mahdollisuuden oppia uutta ja saada unohtumattomia elämyksiä. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia kiehtovia kulttuurikohteita ympäri maailmaa.

1. Machu Picchu, Peru
Machu Picchu on inkaväestön rakentama kaupunki Andeilla, jota ympäröivät upeat vuoristomaisemat. Se oli aikoinaan inkaväestön tärkeä uskonnollinen ja poliittinen keskus, ja se on tänä päivänä yksi maailman upeimmista arkeologisista kohteista. Machu Picchulle pääsee joko vaeltamalla neljän päivän Inca Trailia tai junalla Cuscosta.

2. Angkor Wat, Kambodža
Angkor Wat on yksi Kambodžan tärkeimmistä kansallisista monumenteista ja se on myös Unescon maailmanperintökohde. Se on rakennettu 1100-luvulla Khmer-valtakunnan kuningas Suryavarman II:n toimesta ja se oli aikoinaan hindulainen temppeli. Nykyään Angkor Wat on buddhalainen pyhäkkö ja se on yksi suosituimmista matkailukohteista Kaakkois-Aasiassa.

3. Pyramiidit, Egypti
Egyptin pyramiidit ovat olleet maailman seitsemän ihmeen joukossa ja ne ovat yksi maailman vanhimmista rakennuksista. Nämä massiiviset rakennelmat edustavat muinaisen Egyptin kuninkaiden hautapaikkoja ja ne ovat olleet olennainen osa Egyptin historiaa. Pyramideihin liittyy myös monia mysteereitä ja ne ovat edelleen suuri arvoitus tutkijoille.

4. Kyoto, Japani
Kyoto on Japanin entinen pääkaupunki ja se on täynnä upeita temppeleitä, pyhäkköjä ja muita historiallisia rakennuksia. Kaupungissa on myös säilynyt perinteisiä japanilaisia tapoja ja perinteitä. Kyoto on tunnettu erityisesti upeista kirsikankukista ja monet matkailijat vierailevat siellä keväällä ihailemassa näitä kauniita kukkia.

5. Petra, Jordania
Petra on yksi Jordaniasta löytyvästä maailman ihmeistä ja se on yksi maailman tunnetuimmista historiallisista kohteista. Se oli aikoinaan Nabatean kaupungin keskus, joka oli tärkeä osa kauppaverkostoa. Petra tunnetaan erityisesti upeasta punaisesta siipikäytävästään, joka johtaa kaupungin läpi temppelille.

6. Marrakech, Marokko
Marrakech on Marokon entinen pääkaupunki, joka on täynnä elämää, värejä ja kulttuuria. Kaupunki on täynnä basaareja, jotka tarjoavat matkailijoille mahdollisuuden ostaa paikallisia käsitöitä ja mausteita. Marrakech on myös tunnettu upeasta historiallisesta medinaltaan, joka on täynnä upeita moskeijoita ja palatseja.

7. Cusco, Peru
Cusco on yksi Perun upeimmista kaupungeista, joka sijaitsee vuoristossa Machu Picchun lähellä. Cusco oli aikoinaan inkaväestön pääkaupunki, mutta myöhemmin espanjalaiset valloittajat perustivat sinne uuden kaupungin. Cusco on täynnä upeaa arkkitehtuuria, kuten esimerkiksi upea Plaza de Armas -aukio.

8. Varanasi, Intia
Varanasi on yksi Intian vanhimmista kaupungeista ja se on myös yksi hindulaisuuden pyhimpiä paikkoja. Se sijaitsee Ganges-joen varrella ja se on tärkeä uskonnollinen paikka hinduille. Vuosisatojen ajan ihmiset ovat tulleetsanomaan pyhänä pidettyyn joen veteen ja kaupungissa tehdään myös paljon rituaaleja ja seremonioita.

Näiden kulttuurikohteiden lisäksi maailmasta löytyy lukuisia muita upeita paikkoja, jotka tarjoavat matkailijoille unohtumattomia kokemuksia ja mahdollisuuden tutustua uusiin kulttuureihin. Matkailu onkin hieno tapa oppia uutta ja avartaa omaa maailmankuvaa. Suunnittele siis seuraava matkasi johonkin näistä kiehtovista kulttuurikohteista ja saat takuuvarmasti unohtumattomia elämyksiä!


Satunnainen:


Vastaavia: