12226 latausta vuorokaudessa
9915 artikkelia

YK:n tukema itsenäinen kansainvälinen tutkimuskomissio Ukrainasta on raportissaan todennut, että Venäjä on syyllistynyt laajamittaisiin ihmisoikeusloukkauksiin ja humanitaaristen normien rikkomuksiin – joista jotkut voivat luokitella sotarikoksiksi – sen jälkeen kun se aloitti Ukrainan hyökkäyksen yli vuosi sitten.

Raportti toteaa, että loukkaukset sisältävät tahalliset siviilien tappamiset, mikä edustaa sotarikoksia, sekä kidutusta, laitonta vangitsemista, raiskausta ja muita seksuaaliväkivallan muotoja, sekä pakotettua siirtämistä Venäjälle alueilta, jotka ovat Moskovan kontrollissa.

Komissio totesi myös, että Venäjän aalto suurimittaisia hyökkäyksiä Ukrainan energiainfrastruktuuriin, jotka alkoivat lokakuussa ja johtivat suuriin osiin Ukrainaa ja miljooniin ihmisiin, jotka jäivät ilman sähköä tai lämmitystä pitkiksi ajoiksi talvella, erityisesti pakkasessa, voivat muodostaa rikoksia ihmisyyttä vastaan. Raportissa todettiin, että infrastruktuurin hyökkäyksiä pitäisi tutkia tarkemmin.

Komissio, joka koostuu kolmesta riippumattomasta ihmisoikeusasiantuntijasta, perustettiin hätäkokouksen aikana pian Venäjän hyökkäyksen alkamisen jälkeen.

Raportti, joka perustui satoihin haastatteluihin, satelliittikuviin ja vierailuihin pidätyskeskuksissa ja hautausmailla, keskittyi Venäjän joukkojen räjähteiden käyttöön asutuilla alueilla yhtenä pääsyynä siviiliuhreihin, mikä osoitti “ilmeistä välinpitämättömyyttä siviilihaitoille ja kärsimyksille”.

Raportti mainitsi myös, että komission jäsenet olivat “järkyttyneitä tuhosta”, jonka he löysivät vieraillessaan alueilla.

Raportissa tunnistettiin “useita” tapauksia raiskauksista ja seksuaalisesta ja sukupuoleen perustuvasta väkivallasta, jonka Venäjän viranomaiset toteuttivat alueilla, jotka tulivat heidän hallintaansa.

Seksuaaliväkivaltaa tehtiin talosta taloon suoritetuilla vierailuilla ja uhrien laittomalla pidätyksellä.

“Venäjän viranomaisten harjoittama seksuaaliväkivalta, joka vastaa kidutusta ja tällaisten uhkien tekemistä


Satunnainen:


Vastaavia: