13560 latausta vuorokaudessa
10286 artikkelia

YK:n kidutusta ja epäinhimillistä kohtelua tutkiva erityisraportoija Alice Jill Edwards ei pidä enää salaisuutena Venäjän julmaa käytöstä sodankäynnissä Ukrainan miehitetyillä alueilla. Perjantaina hän avasi Pandoran lippaan paljastamalla, että Venäjän asevoimat ja niihin kytköksissä olevat ryhmät käyttävät kidutusta systemaattisesti osana sotatoimiaan.

Edwardsin raivo oli havaittavissa hänen lausunnossaan YK:n ihmisoikeusneuvostolle. Hän ei säästellyt sanojaan kuvaillakseen Venäjän sotapolitiikan alentavaa luonnetta. “Uskottavien kidutusta sekä muuta julmaa, epäinhimillistä ja nöyryyttävää kohtelua käsittelevien väitteiden määrä osoittaa, että kidutus kuuluu osana Venäjän sotapolitiikkaan,” hän julisti.

Edwards ei jättänyt epäilystäkään siitä, kuinka laajalle ja järjestelmällisesti kidutusta käytetään. Hän kertoi saaneensa tiedon Ukrainan syyttäjäviranomaisilta, joka paljasti yli 103 000 avointa tapausta, jotka liittyvät sotarikoksiin ja rikoksiin ihmisyyttä vastaan. Ja mikä vielä pöyristyttävämpää, 90 prosenttia näistä tapauksista koskee juuri kidutusta.

On täysin selvää, että kidutusta käytetään Venäjän sotapolitiikan pahansuovana aseena. Ei ole enää kyse yksittäistapauksista tai poikkeuksista. Tämä on tarkoituksellista ja hyväksyttyä toimintaa. Venäjän päättäjät ovat syyllisiä ihmisoikeusrikkomuksiin, ja heidän on vastattava teoistaan kansainvälisen yhteisön edessä.

Ukrainan kansa ei voi enää sietää tätä julmuutta. Venäjän on lopetettava välittömästi kidutuksen käyttö sodankäynnissään ja vastattava teoistaan oikeuden edessä. Maailman on herättävä ja puututtava tähän kauhistuttavaan tilanteeseen ennen kuin on liian myöhäistä. Venäjän julmuudelle on asetettava rajat, ja niitä on valvottava ankarasti.


Satunnainen:


Vastaavia: