12137 latausta vuorokaudessa
9909 artikkelia

Saksa ilmoitti 13. toukokuuta antavansa Ukrainalle 2,95 miljardin dollarin (2,7 miljardin euron) arvoisen sotilaallisen avustuspaketin, kertoo saksalainen Tagesspiegel-lehti.

Paketti sisältää 20 Marder-panssaroitua taisteluajoneuvoa, 30 Leopard 1A5 -päätaistelupanssarivaunua, neljä IRIS-T SLM -ilmatorjuntajärjestelmää ja 12 IRIS-T SLS -laukaisualustaa, 18 haupitsia, yli 100 panssaroitua taisteluajoneuvoa sekä yli 200 tiedustelu- ja valvontakopteria.

“Pakettimme arvokkaan sisällön myötä osoitamme jälleen kerran, että Saksa on vakavissaan tukemassa Ukrainaa”, sanoi puolustusministeri Boris Pistorius ja lisäsi, että Saksa tulee tarjoamaan kaiken avun “niin kauan kuin se on tarpeen”.

Venäjä’n täysimittaisen hyökkäyksen alkaessa Ukraina’an viime vuoden helmikuussa, Saksan hallitus on hyväksynyt yli 3 miljardin dollarin arvosta aseiden toimittamista Ukrainalle.

Viimeisin ilmoitus lähes kaksinkertaistaisi Saksan aseavun Ukrainalle.

Maaliskuun loppuun mennessä Ukraina oli jo vastaanottanut 18 modernia Leopard 2A6 -päätaistelupanssarivaunua ja niiden ampumatarvikkeita Saksalta, lehti kertoi.

Saksan liittokansleri Olaf Scholzin kutsusta Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky saattaa matkustaa Berliiniin 13. toukokuuta, kertovat saksalaismediat. Aamulla 13. toukokuuta Zelensky saapui Italiaan tapaamaan maan presidenttiä, pääministeriä ja paavi Franciscusta.


Satunnainen:


Vastaavia: