13386 latausta vuorokaudessa
10194 artikkelia

Jouluhöperöiden jättäessä taakseen joulukuusen neulaset ja sukset, monet meistä ovat valmiita syömään uudenvuoden lupauksiaan hampaidenkiristellen. Lupaukset kuten “aloitan kuntosalilla käymisen”, “opettelen soittamaan ukulelea” tai “lakkaan syömästä viikonloppuisin pelkkää sipsiä”. Tämä vuosi, hyvät ystävät, on vuosi, jolloin me vihdoin onnistumme!

Ei, en tarkoita sitä, että lupaisin lopettaa herkkujen syömisen tai liian myöhään nukkumisen. Sen sijaan, lähden jahtaamaan suurinta unelmaani – pienen käsipainon nostamista oikealla kädelläni. Kyllä, kuulit ihan oikein. Enää en aio näyttää yksikätiseltä, vaan tahkon pekkaa gymillä niin kauan, että voin nostaa pikkuisen kahvakuulan myös vasemmalla kädelläni.

Mutta ei pelkkä kuntosalihikikin elämää täytä, vaan olen päättänyt lisätä elämääni myös hauskoja ja jännittäviä tapahtumia. Olen luonut listan hauskimmista ja jännittävimmistä asioista, joita tulevana vuotena aion tehdä. Listalla on muun muassa trampoliinipuistossa pomppimista, improteatteriesityksen lavalla sekoilua ja robottitanssibileisiin osallistumista. Jotkut saattavat sanoa, että tämä lista on hullu, mutta minä sanon, että hauskempaa on tärkeämpää kuin terveys ja järki yhteensä.

Mutta millä ihmeen tavalla kaikki tämä on mahdollista toteuttaa? Minäpä sanon: usko itseesi ja armollisuuteen. Jos et jaksa nostaa 50 kilon painoa vielä tänään, seuraa omia intohimojasi ja tee sitä, mistä nautit. Kunhan et vain jää sohvalle koko päiväksi. Armollisuus puolestaan tarkoittaa, että annat itsellesi anteeksi, jos et pääsekään kaikista tavoitteistasi. Ei kannata ruoskia itseään, jos herkuttelee sipsillä rinnakkain uuden vuoden lupauksen kanssa, eikä siitä kuntosalille meno tulekaan kuin kutsuttuna.

Tämän vuoden uudenvuoden lupaukset ja tapahtumat ovat vasta alkua. Ehkä ensi vuonna näet minut trampoliinipuistossa pomppimassa ja robottitanssibileissä hohtavissa valokeiloissa. Ja ken tietää, ehkä joku päivä istumme yhdessä eduskuntatalon portailla ja muistelemme tätä hetkeä, jolloin luotiin upeat uudenvuoden lupauksemme. Tai sitten ei. Mutta ainakin voimme sanoa, että yritimme ja nauru ei jää pusertelematta. Siitä me emme huolehdi, se on jo kieltämättä varmaa!

Hyvää uutta vuotta kaikille ja muistakaa: uskokaa itseenne ja naurakaa paljon! Se on paras lääke pimeään ja pimeätä lähestyvään talveen.


Satunnainen:


Vastaavia: