13384 latausta vuorokaudessa
10220 artikkelia

Päivä alkaa aurinkoisesti ja olet täynnä energiaa. Päätät tuoda lisää voimaa arkeen treenaamalla ja rentoutumalla tasapainoisesti. Miten se onnistuu? Ei hätää, tässä muutama vinkki ja vitsi matkan varrelle!

Ensinnäkin, aloita päiväsi kahvikupposella ja venyttelemällä. Keskustele kahvikupposi kanssa, se ei tuomitse sinua vaikka tahtoisitkin jäädä sohvalle makoilemaan.

Sitten on aika siirtyä treenikengät jalassa kohti liikuntapaikkaa. Laita koripallohattu päähän ja heitä itsesi koripallokentälle. Muista, että koripallossa pätee sama sääntö kuin elämässä yleensäkin: koriin pääsee vain ahkeralla treenillä, ei pelkällä lässyttämisellä.

Jos koripallolla ei ole sinua vakuuttanut, voit aina kokeilla joogaa. Liikunnan lisäksi saat myös rentoutumista ja henkistä tasapainoa. Ja mikä parasta, joogaa voi harrastaa vaikka kotisohvalla. Katso vain joogaopetusvideoita ja tee poseerauksia vaikka makuuasennossa.

Voimistelu ja akrobatia ovat myös hauskoja tapoja treenata ja ottaa haltuun kehon hallinta. Muista kuitenkin, ettet ole sirkusakrobaatti ja jätä vaaralliset temput ammattilaisille!

Jos liikunta ei ole ihan sun juttu, voit aina lähteä kävelylle tai pyöräilemään. Suloinen koiraystäväsi saattaa lähteä mukaan ja tuoda lisää iloa ulkoiluun. Mutta muista, että vaikka koirasi osaisi, niin sinä et saa tehdä tarpeitasi puskaan. Koirallekin riittää, että se haistelee niitä.

Treenien jälkeen on aika rentoutua ja hemmotella itseäsi. Tai joskus myös ennen treenejä. Ota kuppi lämmintä teetä, käperry viltin alle ja katso vaikka romanttinen komedia. Niiden näkeminen tekee usein minun mielestäni hyvää. Erityisesti mainoksia. Ei niin, mainoksia tulee TV:stä.

Jos kaipaat vielä lisää rentoutumista, voit kokeilla mindfulnessia ja meditaatiota. Keskity hengittämiseen ja anna kaikkien huoliesi haihtua pois. Ainakin hetkellisesti. Mikäli kuitenkin mieleesi hiipii ajatus viikon ruokalistan suunnittelusta ja pyykinpesusta, seuraa vain ohjeita: hengitä sisään, hengitä ulos ja tilaa pizza.

Älä unohda myöskään nukkumista, sillä uni on parasta rentoutumista ja uusien voimien keräämistä. Tee parisängystäsi turvapaikka, jonne voit paeta kaikkia velvollisuuksia ja stressiä. Mutta jos uni ei heti tule, voit aina miettiä elämän suuria kysymyksiä, kuten miksi nukun aina väärinpäin tai miksi Eino Grön on aina ilmapallojen mukana.

Näillä vinkeillä ja vitsailulla voit lisätä voimaa ja tasapainoa arkeesi. Muista kuitenkin, että kaikkein tärkeintä on löytää juuri sinulle sopiva tapa liikkua ja rentoutua. Olkoon se sitten koripalloa, joogaa tai vaikka pullan leipomista. Tärkeintä on nauttia ja ottaa aikaa itselleen arjen kiireiden keskellä. Voimaa ja iloa päiviisi!


Satunnainen:


Vastaavia: