12275 latausta vuorokaudessa
9925 artikkelia

Matkapuhelimesta on tullut nykypäivänä lähes välttämättömyys, ja sen käyttöön liittyy tietysti myös akunkesto. Onhan se harmillista, jos puhelin sammuu juuri silloin kun sitä eniten tarvitaan. Akkukesto ei kuitenkaan ole ainoastaan riippuvainen puhelimen ominaisuuksista, vaan myös käyttäjä itse voi vaikuttaa siihen merkittävästi. Tässä artikkelissa kerromme muutamia vinkkejä, joilla voit auttaa puhelimesi akkua kestämään pidempään.

Valitse sopiva näytön kirkkaus
Useimmissa älypuhelimissa on mahdollista säätää näytön kirkkautta. Kirkas näyttö ei ainoastaan rasita silmiä, vaan myös vie akkua nopeammin. Varmista siis, että näytön kirkkaus on sopiva ympäristön valaistukseen. Monissa puhelimissa on myös automaattitoiminto, joka säätelee kirkkautta ympäristön mukaan. Tämä on mainio tapa säästää akkua ilman, että itse huomaat sitä.

Vältä taustalla pyöriviä sovelluksia
Sovellukset, jotka pyörivät taustalla, voivat käyttää akkua huomaamattasi. Varmista siis, että suljet sovellukset kokonaan, jos et niitä juuri käytä. Joissain puhelimissa on myös Mahdollistatila-ominaisuus, joka rajoittaa sovellusten taustalla käyntiä säästäen samalla akkua. Tarkista myös puhelimesi asetuksista, mitkä sovellukset käyttävät eniten virtaa ja harkitse niiden sulkemista kokonaan.

Sammuta Wifi ja Bluetooth tarpeen mukaan
Wifi ja Bluetooth ovat käteviä toimintoja, mutta niiden jatkuva käyttö voi kuluttaa akkua nopeasti. Varmista siis, että sammutat ne, jos et niitä juuri tarvitse. Voit myös harkita niiden pois päältä pitämistä kokonaan ja käyttää niitä vain tarvittaessa. Voi myös olla hyvä idea sammuttaa Wifi ja Bluetooth yöksi, kun et kuitenkaan niitä tarvitse.

Vaihda akkua uuteen
Jos puhelimesi akku alkaa näyttää jo ikänsä merkkejä, vaihda se uuteen. Akun kapasiteetti heikkenee ajan myötä, joten vaihtamalla sen uuteen voit pidentää huomattavasti puhelimesi akun kestoa. On myös hyvä idea valita valmistajan virallinen akku, jotta varmistat sen toimivuuden ja laadun.

Käytä akunsäästötilaa
Monissa puhelimissa on akunsäästötila, joka rajoittaa puhelimen toimintoja ja tekee siitä energiatehokkaamman. Tämä voi olla kätevä vaihtoehto esimerkiksi matkustaessa tai tilanteissa, joissa puhelimen akun kestolla on suuri merkitys. Akunsäästötilassa puhelin esimerkiksi rajoittaa taustapäivityksiä ja vähentää näytön kirkkautta.

Pidä puhelin viileässä
Älä altista puhelintasi liialle lämmölle, sillä se voi vahingoittaa akkua ja lyhentää sen käyttöikää. Älä esimerkiksi pidä puhelinta suorassa auringonpaisteessa tai kuuman auton penkillä. Puhelimen akku voi myös kulua nopeammin, jos sitä lataa liian kuumana.

Summa summarum
Puhelimen akun kesto riippuu monesta tekijästä, mutta myös käyttäjä voi vaikuttaa siihen omalla toiminnallaan. Pienillä teoilla ja puhelimen asetuksia säätämällä voi merkittävästi pidentää akun kestoa. Muista siis säätää näytön kirkkautta, sulkea taustalla pyörivät sovellukset ja sammuttaa tarpeettomat toiminnot. Ja muista myös, että uusi akku voi olla tarpeen, jos nykyinen alkaa olla jo ikänsä päässä.


Satunnainen:


Vastaavia: