13386 latausta vuorokaudessa
10195 artikkelia

Ukrainan menetykset Bakhmutin taistelussa olivat seitsemän ja puoli kertaa pienemmät kuin Venäjällä, kertoi kansallisen turvallisuuden ja puolustuksen neuvoston johtaja Oleksiy Danilov italialaiselle Corriere della Sera -sanomalehdelle.

Kesäkuun 4. päivänä julkaistun artikkelin mukaan Danilov kertoi, että Venäjä oli menettänyt 22 816 henkilöä Bakhmutissa 1. syyskuuta 2022 alkaen, jolloin vankiloista rekrytoitujen rikollisten vahvistama Venäjän rintamalinja alkoi.

Wagner-ryhmän palkkasoturit ja heidän vankila-rykmenttinsä näyttelivät johtavaa roolia Venäjän kymmenen kuukauden mittaisessa hyökkäyksessä kaupunkiin.

Kun häneltä kysyttiin, miksi Ukraina puolusti Bakhmutia niin sitkeästi, Danilov sanoi, että Ukrainan puolustajien on puolustettava kaupunkejaan eikä heillä ole oikeutta hylätä niitä.

Useiden lähteiden mukaan myös Ukraina kärsi paljon tappioita Bakhmutissa. Useat siellä taistelleet sotilaat kuvasivat Kyiv Independent -lehdelle keskusteluissaan brutaalia ympäristöä, jossa oli erittäin suuri mahdollisuus kuolemaan tai loukkaantumiseen.

Bakhmut vallattiin käytännössä toukokuun lopussa.

Puolustusministeriön varapuolustusministeri Hanna Malyar sanoi, että Ukrainan joukot pitävät edelleen kaupungin raunioituneiden alueiden lounaisosia hallussaan.


Satunnainen:


Vastaavia: