13386 latausta vuorokaudessa
10195 artikkelia

Rosatomin työntekijät jättäneet venäläisen ydinmonopolin tytäryhtiön Ukrainan Zaporizhzhian ydinvoimalaitoksen Enerhodarin kaupungissa, kertoi Enerhodarin pormestari Dmytro Orlov 2. heinäkuuta.

Raportti tulee samanaikaisesti Ukrainan viranomaisten varoitusten kanssa siitä, että Venäjä saattaa suunnitella terroristi-iskua voimalaitoksessa.

Orlovin mukaan myös osa Ukrainan kansalaisista, jotka ovat allekirjoittaneet sopimuksia Rosatomin kanssa, on jättänyt Enerhodarin.

Orlovin mukaan tällä hetkellä noin 6 000 voimalaitoksen työntekijää on kaupungissa, mutta heidän ei sallita työskennellä voimalaitoksella, ellessään he eivät allekirjoita sopimusta Rosatomin kanssa.

“Kuninkaalliset viranomaiset eivät salli heidän poistua kaupungista”, hän lisäsi.

Lisäksi kaupungissa ei ole suojapaikkoja, joihin ihmiset voisivat piiloutua mahdollisen räjähdyksen sattuessa Euroopan suurimmassa ydinvoimalaitoksessa, Orlov sanoi.

“Hallitsijat käyttävät voimalaitosta kiristääkseen koko maailmaa”, hän lisäsi.

Maaliskuun 4. päivänä viime vuonna, pian Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen jälkeen Ukrainaan, venäläiset miehittivät voimalaitoksen, eikä siviilien evakuointia kaupungista ole sallittu joulukuusta lähtien.

Presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi 22. kesäkuuta, että tiedustelutietojen perusteella Venäjä suunnittelee terroristi-iskua voimalaitoksessa aiheuttamalla säteilyvuotoa.


Satunnainen:


Vastaavia: