13583 latausta vuorokaudessa
10294 artikkelia

Venäjän johtajia huolestuttaa yhä enemmän kontrollin menettäminen maan periferia-alueistaan lokakuun 29. päivän mellakoiden jälkeen Dagestanin enemmistömuslimitasavallassa, ISW raportoi päivittäisessä arviossaan.

Tšetšenian tasavallan johtaja Ramzan Kadyrov reagoi tapahtumaan ylistämällä Venäjän johtajan Vladimir Putin’in syytöksiä siitä, että länsi on lavastanut tapahtuman Venäjän vakauden horjuttamiseksi. Hän kehotti turvallisuusjoukkojaan pidättämään mahdolliset epäillyt.

“Kadyrovin reaktiot Dagestan’in mellakoihin vihjaavat, että hän on ensisijaisesti huolissaan siitä, että hän säilyttää kuvan tinkimättömästä tuestaan Putinille ja toiseksi osoittaa Tsetsenian autoritaarisen hallintonsa voimaa uhkaamalla väkivaltaisella reagoinnilla mahdollisiin tuleviin mellakoihin”, ISW kirjoittaa.

Mellakoijat huusivat antisemitistisiä iskulauseita vastustaessaan Israel’ia sen jatkuvaan sotilaalliseen konfliktiin Hamas-terroristiryhmää vastaan Gaza’n kaistalla. Moskova on aktiivisesti puolustellut Hamasia, jota länsimaiset hallitukset ovat luokitelleet terroristijärjestöksi.


Satunnainen:


Vastaavia: