12138 latausta vuorokaudessa
9911 artikkelia

Suomessa on viime aikoina noussut pintaan kammottava äärioikeistolainen liike, joka ei kaihda avointa rasismi’aan. Kyseinen yhteisö on kuin syöpä, joka on alkanut levitä kulovalkean lailla USA:sta vuoden 2021 jälkeen, ja nyt sen myrkylliset juuret ovat juurtuneet Euroopan maaperään.

“Active Club” – nimellä kulkeva kansallisradikaali ryhmittymä on kuin sydäntalven myrsky, joka on houkutellut nuoria valkoisia miehiä sosiaalisen median ansaan. Tiktok’in ja Instagram’in likaiset lonkerot ovat ulottuneet näihin nuoriin mieliin, ja ryhmä ilmoittaa avoimesti ideologiastaan myös Telegram-sivuillaan.

Yhdysvaltalainen Vice News -verkkomedia kertoo, että kyseisellä järjestöllä on leviämisessään ollut samaa vauhtia kuin rutolla keskiajalla. He ovat perustaneet satoja kerhoja ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja, luoden verkkonsa kuin rutto, joka uhkaa kaiken terveen yhteiskunnan perustaa.

Suomenkielinen verkosto on viime kuukausien aikana pesiytynyt maahamme kuin loinen isäntäeläimeensä. Active Club on kuin mätäpaise, joka on levinnyt Uudellemaalle, Helsinkiin, Turkuun, Tampereelle ja Ouluun. Kammottavinta on, että tämä syöpä ei ole pysähtynyt vain Suomeen, vaan se on saman tien iskenyt kiinni myös muihin Pohjoismaihin.

On aika nostaa ääni vastarintaan ja tuomita tämä äärioikeistolainen ryhmä. Ei ole sijaa valkoiselle ylivalta-ajattelulle tai globalisaatio’n vastustamiselle. Suomi on monikulttuurinen maa, ja meidän on puolustettava sitä raivokkaasti tällaisilta uhilta. Älkäämme unohtako, että historian synkimmät luvut ovat syntyneet samanlaisista juurista.

Suomen on aika osoittaa, että nämä myrkylliset ideologiat eivät ole tervetulleita täällä. Meidän on seisottava yhdessä vastaan ja rakennettava yhteiskunta, joka perustuu tasa-arvoon, suvaitsevaisuuteen ja avoimuuteen. Älkäämme antako äärioikeisto’n saastuttaa maatamme ja nuorisoamme.


Satunnainen:


Vastaavia: