13548 latausta vuorokaudessa
10275 artikkelia

Olemme kaikki varmasti viettäneet illanpimet yöt katsellen tähtikirkasta taivasta ja ihmetelleet, mikä tarina piilee jokaisen tähden takana. Mutta oletko koskaan miettinyt, että taivaalla lentelevät tähdet eivät ole vain “pitkäntähdenlentoja”, vaan niillä kaikilla on oma persoonallinen tarinansa? Tässä artikkelissa valotamme muutamia taivaalla näkyviä tähtiä ja niiden vitsikkäitä tarinoita.

Ensimmäinen tähti, josta haluamme sinulle kertoa, on Iso Karhu. Tämä karvainen ystävämme loistaa taivaalla suurten tassujensa kanssa kuin olisi juuri ottanut vastaan olympiavoiton juoksemisessa. Tarinan mukaan tämä tähti oli nimittäin joskus nuorena karhuna kiinnostunut juoksemisesta ja lähti treenaamaan ahkerasti. Yhtenä päivänä hän sitten pääsi mukaan juoksuun, jossa oli luvassa palkintona mehevä hirvikäristys. Iso Karhu juoksi kuin erakko konsanaan ja saapui ensimmäisenä maaliin, mutta valitettavasti hän oli tulkinnut palkintosanat väärin ja sai hirvikäristyksen sijaan vain puolen metrin pituisen kukonkakoen. Siitä päivästä lähtien Iso Karhu on loistanut taivaalla muistuttamassa meitä siitä, että välillä elämä heittää kukonkakkoja eteen, mutta se on vain osa elämän opetusmatkaa.

Toinen tähti, joka haluamme sinulle esitellä, on nimeltään Aurinkoiset Veljekset. Nimensä mukaisesti nämä kaksi tähteä ovat veljeksiä ja ovat olleet aina läheisiä tovereita. He ovat olleet mukana monissa seikkailuissa ja yhdessä he ovat selvinneet vaikka mistä. Mutta kerran eräänä iltana, kun he olivat telttailemassa taivaalla, toinen veljeksistä alkoi kuorsaamaan niin lujaa, että taivas oli täynnä vaarallisia tähtien rappuja. Toinen veljeksistä heräsi pelästyksestä ja pudottautui nopeasti maahan, jättäen kuorsaavan veljensä yksin taivaalle. Siitä lähtien nämä kaksi tähteä eivät ole enää puhuneet toisilleen, mutta joskus kun katselee tarkasti, voi nähdä toisen veljeksistä vilkuttavan salaa toiselle.

Kolmas tähti, josta haluamme sinulle kertoa, on Lyhtytähti. Tämä tähti loistaa kirkkaana ja on aina valmis auttamaan muita tähtiä heidän seikkailuissaan. Kerran eräänä iltana, kun muut tähdet olivat kadonneet taivaalle, Lyhtytähti valaisi yksin taivaan auttaen yksinäisen tähtilapsen löytämään kotinsa. Siitä lähtien Lyhtytähti on ollut kaikkien tähtien suosikki ja hänen loisteensa ei himmene koskaan.

Näitä ja monia muita tähtiä voisi tarinoitse hyväntuulisesti vitsikkäästi loputtomiin. Ne muistuttavat meitä siitä, että jokaisella tähdellä on oma tarinansa ja arvokas paikkansa taivaalla. Ehkä seuraavan kerran kun katsot tähtiä taivaalla, voit luoda näille vitsikkäille ystäville omia tarinoita ja saada hieman lisää hohdetta iltaasi. Tähtien aika – juuri sitä se on, aikaa nauttia elämästä ja sen pienistä tarinoista, katsellen kauaksi taivaalle ja hymyillen omalle täysikuu naamallesi.


Satunnainen:


Vastaavia: