13402 latausta vuorokaudessa
10201 artikkelia

Venäjän kasvava vaarallisuus on noussut uudelleen otsikoihin, kun Venäjän viranomaiset pidättivät #WallStreetJournal’in #Moskovan-kirjeenvaihtajan #EvanGerškovitšin #vakoiluepäilyistä johtuen. Toimittaja #NataliaAntonova on varoittanut länsimaalaisia Venäjän vaarallisuudesta #ForeignPolicy-lehdessä ja kehottanut heitä lähtemään maasta.

Antonovan mukaan Venäjä on ottanut kaiken irti #fasismista ja muistuttaa yhä enemmän muita #autoritäärisiä maita, kuten #Kiinaa ja #Irania.

Antonova korostaa, että länsimaalaisilla on nyt suurempi riski joutua Venäjällä #vangituksi, ja hän uskoo #Gerškovitšin olevan #venäläishallinnon pelinappulana, kunnes hänet on järkevää vaihtaa jonkun tilalle. Antonovan mukaan #Yhdysvaltain #passi ei enää suojele, vaan pikemminkin vetää #venäläisviranomaisia puoleensa. Hän kehottaa Yhdysvaltalaisia Venäjällä lähtemään maasta.

Venäjän hiljattain tekemä pidätys on ensimmäinen #amerikkalaistoimittajan #pidätys #vakoiluepäilyistä johtuen yli 37 vuoteen. Antonova uskoo, että Gerškovitš oli päivä päivältä tietoisempi Venäjän kasvavasta vaarallisuudesta, mutta hän ei poistunut maasta, sillä hän on rohkea ja työlleen omistautunut mies.

Antonova on vakuuttunut siitä, että #Kreml on näyttänyt todellisen luontonsa jo monesti ja maski on ollut poissa sen kasvoilta jo kauan. Hänen mukaansa Kreml on #sivistymätön ja #julma. #Poliittisesti #räjähdysherkät tilanteet vaativat Antonovan mukaan harkittua ajattelua, ja Gerškovitšin pidätyksen viesti on selkeä.

Länsimaalaiset, jotka ovat asettuneet Venäjälle tai aikovat vierailla siellä, on otettava Antonovan varoitukset vakavasti. Venäjä on osoittanut kasvavaa halukkuutta käyttää ulkomaalaisia pelinappuloina poliittisessa pelissään, ja sen vaikutusvalta ulottuu jo kauas Venäjän rajojen ulkopuolelle.

#Länsimaiden on oltava valppaina Venäjän vaarallisuuden suhteen ja toimittava sen mukaisesti.


Satunnainen:


Vastaavia: