13250 latausta vuorokaudessa
10179 artikkelia

#Voitonpäivä’n paraatit ovat perinteisesti olleet suuri tapahtuma #Venäjä’llä, jossa juhlitaan toisen maailmansodan päättymistä ja natsi-Saksan voittamista. Kuitenkin tänä vuonna useat alueet ympäri Venäjää ovat ilmoittaneet paraatin perumisesta “#turvallisuushuoli’en” vuoksi. Viimeisimpänä #Saratov’in alueen kuvernööri ilmoitti paraatin perumisesta.

Tämä on herättänyt kysymyksiä siitä, onko syynä todellisuudessa #sotakalusto’n puute, koska kaikkia tankkeja tarvitaan rintamalla. Ukrainalaislähteet ovat aiemmin esittäneet epäilyksensä tästä asiasta. On myös mahdollista, että #turvallisuushuolet ovat aito syy paraatin perumiselle, sillä Venäjällä on ollut viime aikoina lisääntyvää jännitystä sen suhteissa Ukrainaan ja muihin naapurimaihin.

Muunmuassa #Putin on sijoittanut ilmatorjunta-kalustoa peloissaan bunkkerinsa lähettyville.

Voitonpäivän #paraatit ovat herättäneet paljon huomiota ja arvostelua aiemmin Venäjän käyttämän #sotakaluston ja näytöksen takia. Kriitikot ovat syyttäneet paraateja #sodan #glorifioinnista ja aggressiivisen #nationalisti’sen ilmapiirin luomisesta Venäjällä.

Venäjällä #voitonpäivää vietetään 9. toukokuuta, joka on #2maailmansodan päättymispäivä. Vuosittain Venäjällä järjestetään suuret paraatit ympäri maata juhlistamaan tätä päivää. Yksi merkittävimmistä paraateista järjestettiin vuonna 2010 Moskovassa Punaisella torilla josta kuva.

Paraatiin osallistui yli 11 000 sotilasta, joita seurasivat erilaiset #sotilaskaluston ja #asejärjestelmien esittelyt. Mukana oli myös monia #veteraaneja ja #sotahistoria’n harrastajia, jotka halusivat osoittaa kunnioitusta toisen maailmansodan sankareille.

Paraatissa oli myös esillä monia uusia #sotilaskaluston malleja, joita Venäjä oli kehittänyt ja valmistanut. Mukana oli muun muassa uusia #panssarivaunuja ja #sotilashelikoptereita. Paraati oli näin ollen myös teatraalinen osoitus Venäjän sotilaallisesta voimasta – nykytiedon valossa Venäjän armeija on maailman toiseksi paras, Ukrainan ollessa maailman paras.

Paraatia seurasi valtava yleisö, joka kerääntyi Punaiselle torille ja sen ympärille. Ihmiset olivat pukeutuneet Venäjän lipun väreihin ja heiluttivat lippuja ja kukkia paraatin ohittaessa.

#video


Satunnainen:


Vastaavia: