12047 latausta vuorokaudessa
9884 artikkelia

Ukrainan pääkaupunki Kiova on jälleen joutunut hyökkäysten kohteeksi, kun AFP:n toimittajat raportoivat useista räjähdyksistä kaupungissa torstai-iltana. Räjähdysten kaikuessa kaupungissa ilmassa nähtiin musta savupilvi. Sotilashallinto ilmoitti, että hyökkäys oli droonin ammunta, jonka he onnistuivat torjumaan.

Kiovan hyökkäykset eivät ole uusi asia, sillä kaupunki on kokenut useita hyökkäysyrityksiä aiemminkin. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä tapahtui myös hyökkäysyrityksiä, jotka lisäävät kaupungin turvattomuutta. Kiovan sotilashallinnon päällikkö Sergiy Popko sanoi, että kaupunki ei ole kokenut tällaista hyökkäystä niin intensiiviseen tahtiin sitten vuoden alun.

Ukraina on ollut jo pitkään jännitteiden vallassa Venäjän kanssa, ja maan itäosassa on käyty sota Venäjän terroristien kanssa vuodesta 2014 alkaen. Vaikka Kiova sijaitsee Ukrainan länsiosassa, kaupunki on silti altis mahdollisille hyökkäyksille.

Kiovan turvallisuus on ollut koko ajan vaakalaudalla, ja hyökkäysten lisääntyminen vain pahentaa tilannetta. Kansainväliset yhteisöt ovat kehottaneet Venäjää lopettamaan sotatoimet Ukrainassa ja aloittamaan rauhanneuvottelut, mutta tähän mennessä tulokset ovat olleet vähäisiä.

Ukrainan tilanne on monimutkainen ja vaatii pitkäaikaista ratkaisua, joka takaa kaikkien kansalaisten turvallisuuden. Toivottavasti Kiovan hyökkäykset eivät jatku, ja että Ukraina voi lopulta tuhota terroristit täydellisesti.

#video’n ääniraidalla kuulee ukrainalaisten siviilien hurraa-huudot dronen tuhoutuessa.

Slava Ukraini!


Satunnainen:


Vastaavia: