12580 latausta vuorokaudessa
10127 artikkelia

Pikaruoka on ollut jo pitkään osa suomalaisten ruokakulttuuria ja se sopii loistavasti kiireiseen arkeen tai pienen nälän yllättäessä. Perinteiset pikaruoat, kuten hampurilaiset ja pizzat, ovat olleet vakiintuneita vaihtoehtoja, mutta nyt ravintolaskenenähtäisyys on saanut uusia tuulia. Uudet ja innovatiiviset pikaruokavaihtoehdot ovat tulleet jäädäkseen ja tarjoavat vaihtelua perinteisiin makuihin.

Yksi näistä uusista pikaruokavaihtoehdoista on poke-kulho. Poke-kulho on alun perin hawaijilainen ruokalaji, jossa yhdistyvät tuoreet raaka-aineet ja aasialaiset maut. Se koostuu pääasiassa riisistä, raikkaasta salaattipohjasta, tuoreista kasviksista, merenelävistä ja kastikkeesta. Poke-kulhoa voi muokata oman maun mukaan ja siitä saa nopeasti terveellisen ja täyttävän aterian. Se on myös helppo vaihtoehto niille, jotka haluavat välttää rasvaisia pikaruokia.

Toinen uusi pikaruokavaihtoehto on ruokaisa ja värikäs burrito bowl. Burrito bowl on yhdysvaltalainen keksintö, joka on suosittu erityisesti Meksikossa ja Yhdysvalloissa. Se muistuttaa meksikolaista burritoa, mutta tarjoillaan kulhossa riisin ja salaatin kera. Ainesosina voi olla esimerkiksi marinoitua kananrintaa, papuja, tuoreita kasviksia, avokadoa ja chilimajoneesia. Burrito bowl on monipuolinen ja täyttävä vaihtoehto, josta saa myös helposti kasvisversion.

Korealaisessa ruokakulttuurissa on vahva pikaruokaperinne, joka on rantautunut myös Suomeen. Kimchi-kulho on yksi korealainen pikaruokavaihtoehto, johon sisältyy perinteinen hapankaali (kimchi), riisi, marinoitua lihaa tai tofuja, kananmunaa ja muita vihanneksia. Kulhoon voi myös lisätä mausteista kastiketta tai kimchiä rapamuhalla. Kimchi-kulho on täynnä makujen harmoniaa ja tarjoaa mahdollisuuden maistaa aitoa korealaisruokaa nopeasti ja edullisesti.

Kasvava trendi pikaruoassa on myös kasvis- ja vegaanivaihtoehdot. Monet ravintolat tarjoavat nykyään vaihtoehtoja myös niille, jotka haluavat välttää lihaa ja muita eläinperäisiä tuotteita. Esimerkiksi veggieburger tai falafel-annos ovat hyvä valinta niille, jotka haluavat herkutella pikaruoalla ilman lihaa.

Lisäksi yhä useampi ravintola tarjoaa myös terveellisiä pikaruokavaihtoehtoja, jotka sopivat esimerkiksi urheilijalle tai terveys- ja fitness-tietoisille. Tällaisia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi proteiinipitoiset poket ja burrito bowlit, jotka tarjoavat paljon ravintoaineita ja sopivat esimerkiksi treenin jälkeiseen nälkään.

Uudet pikaruokavaihtoehdot tarjoavat siis vaihtelua perinteisiin makuihin ja ovat myös terveellisempiä vaihtoehtoja. Ne ovat myös edullisia, nopeita ja helppoja valintoja kiireiselle ja ruoanlaittoon ei ole aikaa tai energiaa. Jos haluat kokeilla jotain uutta ja maukasta, suuntaa seuraavan kerran pikaruokaostoksille ja kokeile rohkeasti uusia makuelämyksiä!


Satunnainen:


Vastaavia: