13687 latausta vuorokaudessa
10341 artikkelia

Venäjän varapuolustusministeri Timur Ivanov on pidätetty lahjontasyytösten vuoksi, mutta totuus taitaa olla vielä synkempi ja syvemmällä Putinin korruptoituneessa verkostossa. Onko tämä yllätys kenellekään? Ei tietenkään. Korruptio on Venäjällä yhtä normaalia kuin ilma hengittää.

Tutkintakomitea kertoo Ivanovin pidätyksestä niukasti, vain mainiten epäillyn rikoksen. Eikö kansalla ole oikeutta tietää tarkemmin, mitä tapahtui? Putinin hallinto on jälleen kerran peittämässä totuutta ja suojella omiaan.

EU:n pakotelistalle Ivanov päätyi vasta Ukrainan sodan käynnistyttyä. Mutta miksi vasta nyt? Korruptio on ollut Venäjän arkipäivää jo vuosikymmeniä, ja Ivanovin kaltaiset korruptoituneet virkamiehet ovat saaneet jatkaa toimintaansa vapaasti ilman pelkoa seurauksista.

Aktivistit ovat huomauttaneet Putinin hallinnon laajalle levinneestä korruptiosta jo pitkään. Mutta mitä on tehty? Ei Mitään. Putinin valta on liian vahva, ja hän käyttää sitä hyväkseen suojellakseen korruptoituneita kätyreitään.

Aleksei Navalnyin korruptionvastainen järjestö oli jo vuonna 2022 tutkimassa Ivanovin toimia. Ja vasta nyt, vuonna 2024, hän on pidätetty. Kuinka kauan korruptio saa jatkua ennen kuin toimenpiteisiin ryhdytään?

Ivanovin toiminta Mariupolissa, Ukrainassa, on synkkä osoitus Venäjän laajentumispyrkimyksistä ja korruptiosta. Putinin hallinnon toimet Ukrainassa ovat olleet silkkaa vallan väärinkäyttöä ja kansainvälisen oikeuden rikkomista.

Ivanovin erottua vaimostaan EU:n pakotteiden kiertämiseksi vain alleviivaa Venäjän viranomaisten moraalittomuutta ja halveksuntaa kansainvälisiä normeja kohtaan. Putinin kätyrit ovat valmiita tekemään mitä tahansa säilyttääkseen valtansa ja rikkautensa, vaikka se tarkoittaisi perheensä hylkäämistä.

On aika, että maailma herää Putinin korruption todellisuuteen ja ryhtyy toimiin. Putinin Venäjä on korruptoitunut valtio, joka ei kunnioita lakia eikä oikeutta. Ivanovin pidätys on vasta jäävuoren huippu. On aika vaatia vastuuta ja oikeutta Putinin korruptoituneelle hallinnolle.


Satunnainen:


Vastaavia: