13583 latausta vuorokaudessa
10287 artikkelia

Ukrainan lippu nostettiin Naton yhteistyöllä toimivan Kyberpuolustuskeskuksen (CCDCOE) päämajaan Tallinnassa – Viro’ssa, kertoi ulkoministeriö 16. toukokuuta.

Lipun nostaminen merkitsee Ukraina’n “virallista liittymistä” Kyberpuolustuskeskukseen, kertoi ministeriö.

CCDCOEn tehtävänä on “tukea jäsenmaitamme ja Natoa ainutlaatuisella monitieteisellä asiantuntemuksella kyberpuolustuksen tutkimuksen, koulutuksen ja harjoitusten alalla, jotka kattavat teknologian, strategian, toiminnan ja lain painopistealueet”.

Ukrainan tie itse sotilasliiton jäsenyyteen on vielä pitkä.

Nato’n pääsihteeri Jens Stoltenberg korosti 15. toukokuuta antamassaan haastattelussa, että Ukrainan voitto Venäjä’ä vastaan on lähtökohta etenemiselle Naton jäsenyyden suhteen.”

Vain jos Ukraina säilyy itsenäisenä valtiona Eurooppa’ssa, on mitään merkitystä keskustella siitä, milloin ja miten Ukraina voi tulla (Naton sotilaallisen) liittouman jäseneksi”, Stoltenberg totesi.

Tuleva Naton huippukokous Vilna’ssa heinäkuussa todennäköisesti sisältää usean vuoden ohjelman siitä, miten sotilasliitto voi auttaa Ukrainaa “siirtymään neuvostoaikaisista standardeista, doktriineista ja laitteista”, mikä myös auttaa sen liittymisprosessissa, Stoltenberg’in mukaan.


Satunnainen:


Vastaavia: