13583 latausta vuorokaudessa
10293 artikkelia

Pekka Haavisto (vihr), Suomen nykyinen ulkoministeri, on saanut merkittävää kannatusta suomalaisten keskuudessa mahdollisena seuraavana presidenttiehdokkaana, paljastaa Uutissuomalaisen USU-gallup. Tutkimukseen vastanneista suomalaisista noin kolmannes harkitsisi äänestävänsä Haavistoa.

Haaviston kannatusta selittää todennäköisesti hänen pitkäaikainen poliittinen uransa ja kokemus ulkopolitiikan saralla. Hänen vihreär -puolueensa on myös suosittu Suomessa, ja Haavisto on tehnyt näkyvää työtä ympäristö- ja kehityskysymysten parissa. Lisäksi hänet tunnetaan avoimuudestaan ja diplomaattisesta otteestaan, mikä saattaa houkutella äänestäjiä.

Toiseksi suosituimpia ehdokkaita gallupissa olivat Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola ja Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn, joka on keskustapuolueen taustaltaan. Näiden kahden ehdokkaan äänestämistä harkitsisi 22 prosenttia suomalaisista, mikä osoittaa heidän kiinnostuksensa näitä vaikutusvaltaisia ja asiantuntevia henkilöitä kohtaan.

Suomen nykyinen pääministeri Sanna Marin (sd) on myös saanut kohtuullisen kannatuksen, lähes 20 prosenttia vastaajista harkitsisi äänestävänsä häntä. Marinin suosio voi perustua hänen rooliinsa pääministerinä ja hänen nuoreen ikäänsä, mikä resonoi erityisesti nuoremman sukupolven kanssa.

Entinen pääministeri Alexander Stubb (kok) ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson saivat molemmat kohtalaisen kannatuksen, vastaavasti 15 ja 13 prosenttia suomalaisista harkitsisi heidän äänestämistään.

USU-gallupiin osallistui 1 000 suomalaista. Tutkimuksen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa, mikä tarkoittaa, että tulokset voivat vaihdella hieman. Gallup tarjosi vastaajille 39 henkilön listan, josta he saivat valita enintään viisi nimeä.

Tämä gallup tarjoaa mielenkiintoista tietoa siitä, miten suomalaiset suhtautuvat mahdollisiin presidenttiehdokkaisiin. Vaikka gallup ei anna varmaa ennustetta tulevasta vaalituloksesta, se voi antaa viitteitä ehdokkaiden suosiosta ja niiden ominaisuuksista, jotka puhuttelevat suomalaisia äänestäjiä.


Satunnainen:


Vastaavia: