13616 latausta vuorokaudessa
10312 artikkelia

Ilmainen lounas erääntyy ennen tuomiopäivää. Lahjaveroilmoitus myöhässä, puutteellinen, virheellinen tai antamatta. Pietarin kansainvälinen talousfoorumi -matka on verotettavan lahjaveron alaista.

Suomessa lahjaveroilmoitus on annettava kolmen kuukauden kuluessa lahjoituspäivästä. Mikäli ilmoitus annetaan myöhässä tai sen tiedot eivät ole oikein tai puutteellisia, voi seurauksena olla myöhästymismaksun tai veronkorotuksen maksaminen.

Myöhästymismaksu veloitetaan seuraavissa tilanteissa: jos ilmoitus annetaan enintään 60 päivää myöhässä tai jos ilmoitus on alun perin puutteellinen tai virheellinen, mutta tiedot korjataan oma-aloitteisesti 60 päivän kuluessa määräpäivästä omaksi vahingoksi.

Myöhästymismaksun suuruus on 50 euroa yksityishenkilöltä ja 100 euroa yritykseltä tai yhteisöltä. Myöhästymismaksun määrä ilmenee verotuspäätöksestä. Verohallinto ottaa harvoin yhteyttä maksun määräämisen osalta.

Veronkorotus puolestaan voi tulla kyseeseen seuraavissa tilanteissa: jos ilmoitus annetaan yli 60 päivää myöhässä, jos lahjaveroilmoitusta täydennetään tai korjataan oma-aloitteisesti yli 60 päivän kuluttua määräpäivästä, jos ilmoituksessa on puutteita tai virheitä ja ne korjataan vasta Verohallinnon selvityspyynnön jälkeen, tai jos ilmoituksessa esitetään vaatimuksia, joille ei ole riittäviä perusteita.

Veronkorotuksen suuruus on vähintään 75 euroa yksityishenkilöltä ja 150 euroa yritykseltä tai yhteisöltä. Veronkorotus on yleensä 10 % lisääntyneestä verosta eli siitä verosta, joka olisi jäänyt määräämättä laiminlyönnin vuoksi. Veronkorotus voi olla myös alempi (2 % tai 5 %) tai korkeampi (15–50 %) riippuen laiminlyönnin luonteesta. Veronkorotuksen määrä riippuu siitä, millaisesta laiminlyönnistä on kyse.

On huomattava, että veronkorotus lasketaan aina ensimmäisen veroluokan veron perusteella, vaikka kuuluisitkin toiseen veroluokkaan. Ennen veronkorotuksen määräämistä verovelvollinen saa kuulemiskirjeen ja veronkorotuksen määrä ilmenee verotuspäätöksestä.

Lahjaverolaskuri löytyy osoitteesta: https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/omaisuus/lahja/lahjaverolaskuri/

Kiitos allaolevasta videosta Fennomania 2.0:

https://www.youtube.com/watch?v=Wqm_di905c0

Ano kävikin jo avaamassa ruplatilin sopivasti:


Satunnainen:


Vastaavia: