12148 latausta vuorokaudessa
10011 artikkelia

Vladimir Putinin kiusallinen tilanne – huippukokous huipentuu noloon odotukseen!

Venäjän presidentti Vladimir Putin, joka isännöi huippukokousta Venäjän ja seitsemäntoista Afrikan maan välillä, joutui hiljattain kiusalliseen tilanteeseen Pietari’ssa. Sosiaalisessa mediassa jaetulla videolla näemme Putinin odottamassa tapaamistaan Egyptin presidentin Abdel Fattah El-Sisin kanssa, mutta vieras tekee perinteisen myöhästymisensä, jättäen Putin’in yksin seisoskelemaan kameroiden eteen.

Videolla Putin näyttää melko kiusaantuneelta, kun hän harhailee huoneessa kädet selän takana. Hän jopa pysähtyy oikomaan pöydälle asetettuja esineitä, ikään kuin yrittäisi keksiä tekemistä ja peittää vaivaantumistaan.

Ukrainan sisäministerin neuvonantaja Anton Gerashtshenko kommentoi tilannetta sosiaalisessa mediassa X-alustalla, huomauttaen, että tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun ulkomaiset johtajat ovat saaneet Putinin odottamaan tapaamistaan. Putinilla itsellään oli aiemmin tapana saapua virallisiin tapaamisiin jopa tunteja myöhässä ennen Ukrainan hyökkäyssotaa. Tätä menettelyä pidettiin usein valtapelinä, jolla Putin osoitti omaa asemaansa.

Tuntuu kuitenkin siltä, että karma iskee takaisin, kun muut johtajat tekevät saman hänelle. Esimerkiksi Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan saapui myöhässä tapaamaan Putinia Teheran’issa ja jätti Putinin hämmentyneenä kameroiden eteen noin 50 sekunniksi. Samanlainen tilanne toistui myös Uzbekistanin Samarkandissa järjestetyssä Shanghain yhteistyöjärjestön huippukokouksessa, kun useat johtajat saapuivat myöhässä tapaamaan Putinia.

On vaikea olla pohtimatta, onko tässä kaikessa halua kyykyttää Venäjän presidenttiä Ukrainaan hyökkäämisen jälkeen. Vaikka tilanne onkin nolo ja kiusallinen, se tarjoaa kuitenkin hieman hupia ja ironiaa kansainvälisen politiikan vakavuuden keskellä.

Venäjän ja Afrikan maiden huippukokouksen asialista on kattanut monia tärkeitä aiheita, kuten Venäjän hyökkäyssodan Ukrainaan. Kokous päättyy perjantaina, ja jäämme odottamaan, löytyykö sieltä lisää kommelluksia ja odottamattomia tilanteita. Toivottavasti seuraava kerta sujuu Putinilta mutkattomammin, eikä hän joudu kiusallisiin odotuksiin.


Satunnainen:


Vastaavia: