13548 latausta vuorokaudessa
10267 artikkelia

Sergei Lavrov, se venäläinen hevosnaama, ei näytä saavan tarpeeksi huomiota muuten, joten miksi ei uhkailisi maailmaa ydinsodalla jälleen kerran? Tämä mies tuntuu elävän ja hengittävän vihamielisyydellä ja pelottelulla.

Venäjän ulkoministerinä Lavrov ei ole koskaan kaihtanut tilaisuutta heittää lisää bensaa liekkeihin, ja hänen viimeisin ulostulonsa ei ole poikkeus. Uhkaillaan länttä ydinsodalla, niin tuttua ja niin väsynyttä.

Kuuntele, Lavrov, ehkäpä on aika tajuta, että maailma ei pyöri ympärilläsi. Ukrainan kriisi on vakava, mutta sen ei tarvitse johtaa suoraan konfliktiin Venäjän kanssa. Syyllinen löytyy helposti, ja se seisoo Venäjän diplomatian kasvoilla.

Ja mikä tämä “strategisen tappion” ajatus on? Kuvitelkaa, että maailma pyörisi ympärillänne, ja te olisitte ainut oikea toimija! Se on naurettavaa itsekeskeisyyttä, joka kuvastaa täydellisesti Venäjän nykyistä asennetta maailmanpolitiikassa.

Ja sitten tämä jatkuva valitus Naton aggressiivisesta itälaajenemisesta. Katsokaa peiliin, Lavrov! Kuka on ensin ryntäillyt naapurimaiden kimppuun ja miehittänyt alueita? Ei se ole ollut Nato.

Mahdollisuudet vuoropuheluun asevalvonnasta? Unohda se. Venäjä onnistuu aina syyttämään muita omasta aggressiivisesta käytöksestään. Ja miksi amerikkalaisviranomaisten pitäisi luopua Venäjän vastaisesta toiminnastaan? Onko Venäjä syytön Krimin miehitykseen tai Ukrainan sodan lietsontaan?

Tässä vaiheessa on vaikea tietää, onko Lavrovilla aitoa huolta maailman turvallisuudesta vai onko hän vain käytetty Putinin narunukeksi. Mutta yksi asia on varma: Lavrovilla on pää täynnä tyhjää uhittelua ja vaarallisia puheita. Aika olisi ehkä keskittyä todellisiin ratkaisuihin sen sijaan, että hän vain heittelee poliittisia pommeja ympäriinsä.


Satunnainen:


Vastaavia: